Morgan Stanley er positiv til DNB, fremgår det av en fersk rapport den amerikanske storbanken har skrevet om DNB-aksjen.

I rapporten kommer Morgan Stanley med tre grunner til å kjøpe den norske bankaksjen:

  • Sterk inntektsvekst drevet av sunn makroøkonomi og kostnadsdisiplin.
  • Utlån til energisektoren som er på vei oppover etter nedgang.
  • Sterk kapitalavkastning.

Morgan Stanley har et kursmål på DNB-aksjen på 194 kroner. Torsdag handles DNB-aksjen til 153 kroner.

Renteøkning

– Vi ser en robust vekst på topplinjen, drevet av sunn vekst i makroøkonomien som støttes opp av en ventet renteøkning av Norges Bank i fjerde kvartal, skriver analytikerne Bruce Hamilton og David Bengtsson i Morgan Stanley.

De forventer at høyere renter kan føre til reprising av boliglån og lån til småbedrifter, og at dette vil forbedre bankens netto rentemargin. Å reprise bankens lån vil si at banken beregner ny verdi på lånene etter at renten har endret seg. Rentemarginen er hva bankene tjener på å låne ut penger.

Analytikerne trekker også frem at DNB har gjennomført kostnadseffektivisering ved å digitalisere og automatisere flere prosesser, som for eksempel behandling av lånesøknader.

Tror oljeprisen vil påvirke positivt

Morgan Stanley viser til at olje- og gassektoren utgjør seks prosent av DNBs eksponering, og at shipping utgjør fire prosent.

– Vårt olje- og gassanalyseteam høynet nylig sitt anslag på oljeprisen til 90 dollar per fat innen 2020. Vi venter at en høyere oljepris vil føre til bedre omgivelser for offshoresektoren, som har drevet majoriteten av DNBs provisjon fra energisektoren, skriver Hamilton og Bengtsson.

Kjøper tilbake aksjer

Storbanken trekker også frem at DNB har fått godkjennelse av Finanstilsynet til å kjøpe tilbake to prosent av selskapets aksjer i 2018.

DNB opplyste i en børsmelding onsdag at banken har besluttet å iverksette et nytt tilbakekjøpsprogram.

– Tilbakekjøpsprogrammet omfatter opp til 1,5 prosent av aksjene i DNB beregnet etter gjennomføring av den vedtatte kapitalnedsettelsen knyttet til tilbakekjøpene utført før den ordinære generalforsamlingen i 2018, noe som tilsvarer cirka 24,1 millioner aksjer, heter det i meldingen fra DNB onsdag. (Vilkår)

Er du en gratis-surfer? Det kan koste deg dyrt.
Dette må du passe deg for om du surfer på åpne nett.
04:09
Publisert: