Onsdag morgen la DNB frem et resultat i andre kvartal som var bedre enn analytikerne ventet. Norges største bank leverer et resultat før skatt på 6,8 milliarder kroner i andre kvartal. Samtidig kan selskapet melde om mindre tap enn det var ventet på forhånd. 

– Både de individuelle tapene og gruppetapsavsetningene var lavere og reflekterer mer stabile økonomiske forhold, skriver DNB i rapporten.

Reduserte utlånstap 

Banken hadde nedskrivninger på utlån og garantier på 697 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 2321 millioner i samme kvartal i fjor. Bedringen skyldes gjennomføring av vellykkede restruktureringer innen olje, offshore og shipping.

Den største delen av misligholdte lån er fortsatt knyttet til de samme sektorene, og banken ser så langt ingen smitteeffekt til andre næringer, heter det. 

Ikke bekymret 

DNB-sjef Rune Bjerke er ikke bekymret for at banken vil merke negative effekter av nedkjølingen i boligmarkedet. 

– Vi er heller ikke bekymret for at vi skal få tap på boliglån. Vi vil fortsatt ha lav rente og lav arbeidsledighet lenge i Norge, og det er de viktigste faktorene vi ser på. Det er positivt med en normalisering av boligmarkedet etter flere år med en prisvekst som ikke er bærekraftig, sier Bjerke.

Boligprisveksten i landet har bremset betydelig ned de to siste månedene. Siden februar er årsveksten i boligprisene mer enn halvert. Spesielt er boligmarkedet i Oslo preget av en nedkjøling, der prisene falt med tre prosent i juni.(Vilkår)

Hvem skulle trodd at 2017 ville bli Ikea-posens store år
Den ble designet at et svensk søskenpar for 30 år siden. Nå tar den helt av.
01:26
Publisert:
Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: