Toppsjef Ottar Ertzeid i meglerhuset DNB Markets eier aksjer for nær 32 millioner kroner i DNB, viser en oversikt over DNB-toppenes aksjebeholdninger som banken sendte ut onsdag.

Ertzeid troner dermed suverent på toppen av listen over de ledende ansatte som sitter på eierandeler i banken. 

Bankens konsernsjef Rune Bjerke har aksjer som med dagens sluttkurs er verdt rundt åtte millioner kroner. 

Bankens oppdatering til markedet ble sendt ut i forbindelse med at DNB onsdag kjøpte i overkant av 212.000 aksjer på vegne av ledende ansatte og risikotagere i banken.

Aksjene er kjøpt som en del av godtgjørelsen til DNB-toppene. Lovverket sier at minst halvparten av årlig bonusutbetaling til ledende ansatte i finansinstitusjoner skal skje i form av aksjer i selskapet og samtidig være underlagt en bindingstid.

Ertzeid tronet i fjor, som så mange ganger før, øverst på DNB-ledelsens lønnsstatistikk. Ifølge DNs beregninger har DNB Markets-sjefen tjent 115 millioner kroner på ti år

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.