Over 100 sparebanker i Norge samarbeide om å ta i bruk og videreutvikle DNBs betalingstjeneste Vipps. Det kommer frem i børsmeldinger fra ulike banker mandag, blant annet Sparebanken Sogn og Fjordane, Saprebanken Sør og Sparebanken Vest og Helgeland Sparebank. 

Sparebankene melder at de mandag har «inngått en intensjonsavtale med til sammen over 100 banker som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som hele Norges mobile lommebok. Initiativtakerne representerer til sammen 105 norske banker.».

Skryter av Vipps

 I en pressemelding fra DNB kommer det frem at SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker, som også er deleiere i Frende Forsikring, går sammen om avtalen. 

- Vipps har blitt eneren på vennebetaling, og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps i pressemeldingen. 

Overtar Mcash

SpareBank 1 overfører satsingen på mobilbetalingsløsningen Mcash som leverer i hovedsak de samme tjenestene som Vipps, heter det i pressemeldingen. Kundebasen i Mcash blir invitert med over til Vipps.

Rune Garborg, som i dag er konserndirektør for Vipps og betaling i DNB, konstitueres som sjef for Vipps. Elisabeth Haug, som er administrerende direktør i SpareBank 1 Mobilbetaling, konstitueres som viseadministrerende direktør.

Avtalen forutsetter godkjenning fra norske tilsynsmyndigheter.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: