Norske meglerhus har hatt mer enn nok å gjøre i høst. Selskaper har nærmest stått i kø for å for å komme på børs, flere har hentet egenkapital og høyrentemarkedet har hatt sterk aktivitet.

Torsdag legger meglerhuset DNB Markets frem sine tall for tredje kvartal.

Det viser et resultat før skatt på 706 millioner kroner, sammenlignet med 648 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Det har vært gjort en veldig solid jobb, og vi ligger litt foran fjoråret så langt i år og det tror jeg vi er veldig godt fornøyd med, sier DNB Markets-sjef Alexander Opstad.

Han sier fjerde kvartal vanligvis er det sterkeste kvartalet i året og håper det blir bra.

Høy aktivitet

Det har vært høy aktivitet i oktober. Spesielt travelt er det på egenkapitalsiden. Høyrente og fusjoner og oppkjøp har vært ned år over år i aktiviteten i hele verden egentlig, også i Norden.

– Der opplever jeg at aktiviteten har plukket seg opp betydelig, men ikke minst på egenkapitalsiden, eksemplifisert ved alle børsnoteringene som er. Så travelt tror jeg ikke det har vært på så lenge jeg kan huske, sier Opstad.

Det har svingt veldig for Opstad siden han for et år siden ble permanent tilsatt som leder for Norges største meglerhus. Det startet med to knallsterke kvartal, etterfulgt av det svakeste kvartalet på over ti år, men så tjente meglerhuset igjen vel over halvannen milliard sist kvartal.

Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke sa for mange år siden at han var fornøyd om DNB Markets og tidligere sjef der, Ottar Ertzeid, leverte minst én milliard på bunnlinjen.

– Har Kjerstin Braathen stilt noen krav til deg?

– Krav tror jeg nok alltid det er, men sånn som verden ser ut for øyeblikket forventer vi ikke å nå en milliard i resultat før skatt i alle kvartaler, men at det kommer til å være enkelte kvartaler hvor vi kommer dit håper jeg absolutt. Det er ikke noe milliardmål i kvartalet.

Vært med på flere børsnoteringer

Blant børsnoteringene DNB Markets har vært med å tilrettelegge i tredje kvartal finner vi blant vindturbinredereit OHT, oppdrettsselskapet Salmon Evolution, krillselskapet Aker Biomarine og Sikri Holding.

På gjeldssiden har meglerhuset vært med å tilrettelegge for blant annet Wallenium Wilhelmsen og Bonheur, i tillegg til flere både i Norge og i Sverige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.