DNB Markets-sjef Alexander Opstad har lagt bak seg et sterkt første kvartal som leder av landets største meglerhus.

DNB Markets kan skilte med et resultat før skatt på 648 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med 454 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Driftsinntektene speiler samme utvikling og havnet på 1,37 milliarder kroner i kvartalet (1,18 milliarder kroner i samme periode i fjor).

Resultatet etter det beste kvartalsresultatet hittil i år, og det beste siden andre kvartal 2018. Blant annet har divisjonen for «investment banking», som bistår i finansielle transaksjoner, nær doblet resultat fra tredje kvartal i fjor.

- Mer normalmarked

Ifølge Opstad er det vekst over hele linjen.

- Dette er drevet av flere ting, økt rentesikring etter hvert som langrentene falt, økning i ustedelse av nye egenkapital og ustedelse av obligasjoner, samt en del M&A-mandater som landet i kvartalet, sier han til DN.

Meglerhusjefen er ydmyk for at sammenligningsgrunnlaget er noe misvisende, ettersom tredje kvartal i fjor var spesielt svak. Likevel er han godt fornøyd med kvartalet, som sesongmessig normalt er svakere på grunn av ferieavvikling blant kundene.

- Det er markedsspesifikt nå sammenlignet mot et dårlig tredjekvartal i fjor, men det er egentlig mer et normalmarked i tredjekvartal i år, samt at vi har hatt en del kundespesifikke situasjoner, sier Opstad.

Rykket opp

Opstad har gjort lynkarriere i DNB, og ble i september formelt utnevnt til permanent leder av DNB Markets.

Etter å ha ledet DNBs aksjehandel i London ble han aksjesjef ved hovedkontoret i Oslo i 2013.

I sommer rykket han opp som vikar i lederrollen etter Ottar Ertzeid, som fra 1. september er ny finansdirektør i DNB.

Ertzeid, som byttet rolle etter 18 år som leder av Markets, var svært fornøyd med valget av Opstad som avløser.

– Han er den beste kandidaten man kunne ha funnet, sa Ertzeid da Opstad ble midlertidig utnevnt i juli.

- Det var et godt grunnlag å overta, sier Opstad til DN torsdag.

Meglerhussjefen mener DNB har posisjonert seg best mulig opp mot de strukturelle endringene som har skjedd i bank-og finansbransjen de siste årene.

– Vi er fokusert på å bygge mest mulig skala i det nordiske markedet, og konkurrere på det vi mener vi kan noe om. Hittil har det fungert greit, og på aksjesiden har vi nesten tredoblet inntektene de siste seks årene fordi vi har investert mens markedet er blitt mindre, sa Opstad til DN i sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.