DNB Markets har stått midt i de voldsomme svingningene i finansmarkedet etter at landene i Europa stengte ned tidlig i mars i år. Det bidro til mer enn en kvart milliard kroner i underskudd i årets første kvartal, og det var største tapet siden et kvartal tidlig under finanskrisen i 2008.

Pengemaskin

Norges største meglerhus er vanligvis en pengemaskin, og har i gode tider klart å levere milliardoverskudd til moderskipet flere ganger i året.

Det klarte det også i andre kvartal 2020, et kvartal som i stor grad ble preget av korona.

Omsetningen endte på 2,48 milliarder kroner, sammenlignet med 1,41 milliarder kroner i samme periode i fjor og 419 millioner kroner i første kvartal.

Resultatet før skatt ble på 1,66 milliarder kroner, sammenlignet med et overskudd på 628 millioner kroner i samme periode i fjor og et underskudd på 335 millioner i første kvartal.

«Meglerhuset DNB Markets hadde et godt kvartal, med solide inntekter både fra kunder og egenhandel. Også innen kapitalforvaltning og eiendomsmegling var aktiviteten høy, med rekordomsetning i juni for sistnevnte. På enkelte andre områder fører redusert aktivitet til lavere provisjonsinntekter, for eksempel for betalingstjenester knyttet til reiseaktivitet,» skriver banken i pressemeldingen.

Rett ned – og opp igjen

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde et brutalt fall på 32 prosent i perioden fra slutten av februar til slutten av mars i år. Siden er mye av fallet hentet inn igjen, og med en samlet oppgang på 26 prosent fra bunnen 23. mars.

Mange selskaper har brukt gjeninnhentingen til å hente frisk kapital eller å gå på børs. Før uken er omme, er det ventet at seks selskaper har gått på børs bare i juli måned.

Samtidig har rentenivåene falt til bunnivåer, og kronekursen har svingt mer enn vanlig.

DNB Markets har siden i fjor høst vært ledet av Alexander Opstad, etter at forgjengeren Ottar Ertzeid gikk inn i jobben som finansdirektør i DNB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.