Meglerhuset DNB Markets, ledet av Alexander Opstad, har deltatt som rådgiver i mange av børsnoteringene og oppdrag for å hente kapital til næringslivet gjennom pandemien.

Gjennom fjoråret lå kunderelaterte inntekter – hovedsakelig handel i verdipapirer og finansiell rådgivning – på mellom 1,1 og 1,4 milliarder kroner i kvartalet. I årets første kvartal steg disse inntektene til 1,5 milliarder kroner.

Samlede inntekter endte på vel 1,7 milliarder kroner og resultatet før skatt ble like over én milliard kroner.

Til sammenligning hadde DNB Markets inntekter på 419 millioner kroner i første kvartal 2020, med et resultat før skatt på minus 681 millioner kroner.

En rekke av oppdragene vært knyttet til nye selskaper på børsen – og ikke minst lavterskel-markedsplassen Euronext Growth. Det ble 42 nye noteringer i andre halvår i fjor, og 34 hittil i år, hvorav alle bortsett fra én på Euronext Growth. DNB Markets har vært rådgiver i en stor andel av disse selskapene.

Hovedindeksen på Oslo Børs har også hatt en god start på året, og var onsdag ettermiddag opp 12 prosent fra sluttnoteringen på tampen av fjoråret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.