De store meglerhusene får merke effektene av Ukraina-krigen og de store svingningene i finansmarkedet. Men DNB Markets overrasker og leverer et langt sterkere resultat enn ventet.

Norges største meglerhus, DNB Markets i Bjørvika i Oslo, fikk et resultat før skatt på 1,2 milliarder kroner i årets første kvartal. Til sammenligning var resultatet på like over én milliard kroner i samme periode i fjor.

Omsetningen ble på 2,1 milliarder kroner i kvartalet, sammenlignet med 1,7 milliarder kroner i samme periode i fjor.

– Hva er hemmeligheten? Nei, det er alltid mye flinke folk. Det har vært et utfordrende kvartal på mange måter. Men det vi kan si er at den delen som omfatter bedriftsrådgivning og aksjemeglingen holder seg overraskende bra og leverer overraskende bra resultater, sier lederen for DNB Markets, Alexander Opstad.

Fått drahjelp av markedsuro

– Aksjevirksomheten hadde sitt beste kvartal inntektsmessig. Det var flere ting som gikk bra. Det var høy aktivitet i mars i forlengelsen av markedsuro.

Den største endringen har vært i valuta, rente og råvaremarkedet hvor aktiviteten har vært veldig høy gjennom hele kvartalet.

– Det knytter seg til markedsuroen. Egenhandelen gikk bedre, og den økningen vi har sett i renten og de bevegelsene som har vært har vi vært riktig posisjonert for, sier Opstad.

Samtidig leverte investment banking sitt beste første kvartal i form av inntekter. Til tross for vesentlig færre børsnoteringer og oppdrag så lang i år, kom DNB Markets godt ut av å ha vært en av hovedtilretteleggerne for børsnoteringen av Vår Energi.

– Det har vært få børsnoteringer, men bildet er ikke svart. Vi har vært rådgiver på den største noteringen som har vært. Den ene store vil jeg si, sier Opstad og legger til:

– Der har bildet snudd fra 12 måneder siden. Da var grønne selskaper veldig i vinden. Nå er aktiviteten høyest innen det som knytter seg til olje og gass som har tett sammenheng med energikrisen og markedet.

Mange oppdrag på vent

Tidligere denne uken meldte det børsnoterte meglerhuset ABG Sundal Collier om betydelig resultatnedgang i første kvartal grunnet mindre inntekter særlig fra kapitalinnhenting og børsnoteringer.

I løpet av kvartalet var det seks nye noteringer på Oslo Børs, sammenlignet med 67 noteringer i hele 2021. Hos ABG Sundal Collier falt inntektene fra kapitalinnhentinger med 60 prosent i første kvartal, sammenlignet med i fjor.

Dette viser at mange av de best betalte oppdragene for meglerhusene er satt på vent grunnet Ukraina-krigen og effektene av det.

På børsen har det også vært store svingninger. Vel og merke ble det notert en oppgang for hovedindeksen i perioden fra nyttår til utgangen av mars i år, men senere har mye av oppgangen blitt borte. Hovedindeksen er opp cirka to prosent hittil i år, basert på nivået onsdag ettermiddag denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.