Samtidig med at moderbanken DNB la frem kvartalstallene torsdag, kom også resultater for DNB Markets, bankens meglervirksomhet og Norges største meglerhus.

Regnskapet viser at meglerhuset hadde inntekter på 1,57 milliarder kroner i årets tredje kvartal, sammenlignet med 1,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på 704 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med 638 millioner kroner i samme periode i fjor.

Både inntektene og resultatet blir likevel markant redusert fra andre kvartal, da DNB Markets dro inn 1,85 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 952 millioner kroner.

Følger etter konkurrent

Allerede i forrige uke kom tall fra det børsnoterte finanshuset ABG Sundal Collier som viste en kraftig brems i både inntektene og aktivitetsnivået på flere områder.

I likhet med ABG må altså DNB Markets konstatere et langt kjøligere kapitalmarked nå enn det som var tilfellet i fjor og i store deler av 2020, noe som inntekts- og resultatfallet gir et bilde av.

Etter et førstekvartal som endte med en omsetning på 2,1 milliarder kroner og et resultat før skatt på 1,2 milliarder, ble altså tredje kvartal det andre på rad med nedadgående trend.

Så langt i år har DNB Markets vært tilrettelegger blant annet for børsnoteringen av oljeselskapet Vår Energi.

– Det har vært få børsnoteringer, men bildet er ikke svart. Vi har vært rådgiver på den største noteringen som har vært. Den ene store vil jeg si, sa DNB Markets-sjef Alexander Opstad i forbindelse med fremleggelsen av førstekvartalstallene.

Urolig marked

Så sent som i slutten av august i år hadde hovedindeksen på Oslo Børs en toppnotering på cirka 1280 poeng – men siden har aksjeverdiene krympet kraftig både i Norge og internasjonalt.

Hovedindeksen har falt 12 prosent fra toppen og markedet for kapitalinnhenting har skrumpet inn. Særlig skyhøy inflasjon og raskt stigende renter gjør bedriftene og investorene veldig usikre.

Allerede i tredje kvartal – perioden fra juli til september – falt aktiviteten for innhenting av egenkapital, obligasjonsgjeld, samt rådgivning innen fusjoner og oppkjøp (M&A).

Fra 130 børsnoteringer til sammen i 2020 og 2021, er det bare notert 13 nye selskaper på Oslo Børs så langt i år. Tidligere i uken sa Wiersholm-partner Anne Lise Gryte til DN at mange vekstselskaper på markedsplassen Euronext Growth søker en fremtid utenfor børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.