Norges største meglerhus, DNB Markets, fikk en forferdelig start på 2020, men hentet seg solid inn i løpet av året. Men tross høy aktivitet i kapitalmarkedene på tampen av fjoråret var resultatene i fjerde kvartal lavere enn de var året før.

Meglerhuset hadde totale inntekter på 1,6 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, sammenlignet med 1,9 milliarder kroner i samme periode året før.

Resultatet før skatt ble på 736 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med 1,1 milliarder kroner i samme periode året før.

Et heftig børsår

Aktiviteten i kapitalmarkedet fikk et voldsomt oppsving i andre halvår i fjor, etter at hovedindeksen på Oslo Børs hadde nådd bunnen i slutten av mars. hovedindeksen endte året med flere toppnoteringer før og etter jul, og avsluttet på 973,97 poeng siste handelsdag. Dermed endte indeksen med en oppgang på cirka fem prosent – og fra bunnen i mars var oppgangen cirka 50 prosent.

Også etter nyttår har indeksen hatt flere rekordnoteringer – og passerte for første gang 1000 poeng.

Mange børsnoteringer

Det ble også et spesielt aktivt år innen børsnoteringer, og til sammen 40 selskaper gikk på børs for første gang. Mye av dette var selskaper som ble notert på sekundærlisten Euronext Growth – tidligere Merkur Market – og det var en overvekt av selskaper innen fornybar energi, og teknologi.

– Jeg tror ingen i sin villeste fantasi kunne forestille seg at børsen skulle ende med toppnotering mot slutten av 2020, sa DNB Markets-sjef Alexander Opstad i et intervju med DN like før jul, da han oppsummerte børsåret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.