Sent i august meldte DNBs forvaltningsvirksomhet DNB Asset Management inn interne brudd på egenhandelsreglene, ifølge et brev DN har fått innsyn i.

En av de ansatte hadde over tid foretatt flere handler i fondsandeler uten at det ble meldt inn slik det skal i henhold til lovverket.

Bruddet ble behandlet i et styremøte i september, og DNB Asset Management skal nå gå igjennom sine egne rutiner.

– Går nå gjennom rutinene

– Rutiner om rapportering av egenhandel i fond skal naturligvis følges av alle våre ansatte, og vi går nå gjennom rutinene med de ansatte på nytt for å presisere dette, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Han sier at ansatte i DNB Asset Management gjerne kan handle i fond for egne penger, men at dette skal rapporteres.

– En av våre ansatte har i perioden februar til august i år handlet fondsandeler ved syv anledninger, samt innløst andeler ved fire anledninger, uten at dette ble rapportert. I slike tilfeller skal vi varsle tilsynet, og det har vi gjort, sier han.

Westerveld presiserer at den ansatte beholdt jobben.

– Vi har tatt opp saken med vedkommende og nærmeste leder, for å sikre at reglene er forstått og at dette ikke skjer igjen, sier han.

DNB Asset Management har rundt 75 ansatte forvaltere og analytikere.

Ser alvorlig på slike brudd

I et svar til DNB Asset Management skriver Finanstilsynet følgende:

«Finanstilsynet tar meldingen fra foretaket til etterretning, og understreker samtidig at Finanstilsynet ser alvorlig på overtredelser om ansattes egenhandel. Finanstilsynet presiserer viktigheten av at foretaket sørger for at alle ansatte får tilstrekkelig med informasjon og opplæring i det til enhver tid gjeldende regelverk og retningslinjer på dette området, slik at brudd på regelverket unngås».

Westerveld sier at DNB har hatt fem til seks tilfeller av brudd på egenhandelsreglene i løpet av de siste årene.

- Tilsynet mottar et titall slike meldinger i året. Bruddene er av svært ulik karakter, og hvordan bruddene følges opp tilsynsmessig vurderes konkret i den enkelte sak, sier seksjonssjef Gry Evensen Skallerud i Finanstilsynet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva er gasellebedrifter, sjefredaktør Amund Djuve?
DNs sjefredaktør Amund Djuve forklarer hva en gasellebedrift er og hvorfor DN skriver om dem.
00:28
Publisert: