DNBs konsernsjef Rune Bjerke (58) har meddelt styret i banken at han ønsker å gå av fra 1. september i år etter nær 13 år som øverste sjef for Norges største bank.

Styret i DNB har ansatt finansdirektør Kjerstin Braathen (48) som ny konsernsjef.

På en pressekonferanse på DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo torsdag sier styreleder Olaug Svarva:

– Rune kom til styret i vinter og fortalte at det var på tide at vi begynte å søke etter en etterfølger. Det var vi gjort og vi har snakket med flere kompetente kandidater.

Valget falt på den interne kandidaten som er trukket frem i lang tid som den mest sannsynlige arvtakeren.

– Vi er svært glad for at du har tatt på deg oppgaven. Det er et stort ansvar, sier Svarva.

«Jeg gleder meg veldig»

Rune Bjerke har fulgt opp med et innlegg på Instagram og to bilder der han leverer stafettpinnen videre til Braathen.

Kjerstin Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør. Før det var hun konserndirektør for bedriftsmarkedet og har tidligere jobbet i avdelingen for shipping og offshore.

Hun fikk trampeklapp av de ansatte på pressekonferansen torsdag formiddag.

– DNB har hatt og har en stor plass i livet og hjertet mitt. Jeg har et brennende engasjement for kundene våre og jeg er vanvittig stolt over de mer enn 10.000 ansatte som står på hver dag. Og ta over som konsernsjef er et stort privilegium, sier Braathen.

Bjerke blir sittende frem til 1. september.

– Du kommer til å gå inn i en av Europas mest spennende jobber, sier han til Braathen.

– Jeg har ikke hatt én eneste kjedelig dag på jobben og vet det kommer til å bli utrolig krevende å faktisk slutte, men det måtte til en dag. Jeg har sagt til barna mine gjennom oppveksten at «pappa kan miste jobben i morgen». I dag har de spurt om det var nødvendig å minne oss på det så ofte, sier Bjerke.

Skulle gå av innen sommeren 2020

Ifølge ansettelsesavtalen skulle Rune Bjerke tre av som konsernsjef innen sommeren 2020.

– Og så er det hyggelig å avslutte etappen og se at kundene og investorene også ser ut til å tro på det vi har syslet med de siste årene, sier Bjerke, som i perioden som konsernsjef har forvandlet DNB fra å være Skandinavias femte største bank til å bli den største målt i markedsverdi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.