Torsdag ble det kjent at mangeårig banktopp og finansdirektør Kjerstin Braathen (48) i DNB overtar som ny konsernsjef etter Rune Bjerke (58) den 1. september i år.

Bjerke, som har nær 13 år i sjefsstolen, skulle i henhold til ansettelsesvtalen fratre senest sommeren 2020.

«Når tiden er moden»

Braathen sier i et intervju med TDN Direkt at hun eier den strategien banken har i dag, men at det er naturlig at det vil komme en ny retning «når tiden er moden».

- Jeg har jobbet tett sammen med Rune og eier den retningen vi går i og står i nå. Og så kommer det en ny strategi når tiden er riktig og moden for det, sier Braathen til TDN Direkt torsdag.

Braathen sier situasjonen i offshorebransjen fortsatt er vanskelig for flere, men at banken er komfortabel med sin eksponering. Hun forventer ikke at det skal bli store avsetninger fremover.

- Markedssituasjonen er nok krevende for flere innen offshore. Samtidig er investeringene på vei opp, og det er en viktig driver, men det er deler av sektoren hvor det er for mye kapasitet. På sikt vil det bedres, og vi er nærmere den oppgangen, men akkurat nå er situasjonen fortsatt krevende for mange, sier hun.

Mer forbrukslån

Braathen sier banken vil gjøre mer innen forbrukslån fremover.

- Vi har valgt å ikke ta del i den veldige veksten som har vært i noen år. Vi har hatt behov for å endre litt på våre produkter og vår distribusjonsmodell, sier Braathen, og fortsetter:

- Nå blir det større transparens med et gjeldsregister, så dette er et marked vi igjen kommer til å jobbe mer i, selv om veksten kommer til å bli lavere, men vi føler vi har en rolle å spille i dette, sier hun til TDN Direkt.

Bjerke har pleid å si at DNB har blitt et IT-selskap som driver bankvirksomhet.

Braathen understreker at DNB skal være en bank også i fremtiden, men understreker viktigheten av teknologisk lederskap.

- Det at vi har valgt å være ledende på innovasjon og digitale tjenester innen bank og finans mener vi at vi har lykkes godt med, og det vil være kjempeviktig også fremover, å opprettholde posisjonen helt i tetsjiktet blant europeiske banker. Å være en digital og innovativ bank det vil være viktig for oss fremover, sier hun til TDN Direkt.

Hvem som tar over Braathens nåværende jobb som finansdirektør er foreløpig ikke klart.

- Det er ikke avgjort ennå, det blir en av oppgavene fremover, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.