DNB venter at farten i økonomien kommer til å ta seg opp, og at den forsiktige økonomiske veksten vi opplever nå skal fortsette neste år. BNP-veksten kommer til å øke fra 1,7 prosent i år til 2 prosent neste år.

Det kommer frem i den siste prognoserapporten fra DNB som ble lagt frem onsdag formiddag.

Eksportvekst og økte petroleumsinvesteringer har satt noe mer fart i fastlandsøkonomien. Ved slutten av året venter DNB at veksten i fastlandsøkonomien har økt fra 2 prosent i fjor til 2,3 prosent i år. Neste år, derimot, venter prognosemakerne at veksten i fastlandsøkonomien vil avta til 2 prosent, igjen.

Arbeidsledigheten skal fortsette ned, fra 3,9 prosent til 3,8 prosent neste år. Likevel kommer lønnsveksten fortsatt til å holde seg moderat – på 3,1 prosent neste år, mot anslått 2,9 prosent i år.

Styringsrenten skal opp to ganger neste år – i mars og i september, tror DNB.

– I og med at vi venter fortsatt vekst i den norske økonomien, tror vi at Norges Bank kommer til å sette opp renten i september neste år. Renteøkningene kommer mest sannsynlig til å komme gradvis og sakte, av flere grunner. Først og fremst er den norske økonomien langt fra å overopphetes, siden oppsvinget er moderat, og lønns- og prispresset er langt fra å ta av, skriver DNB i sin rapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes: Slik lager du din egen fastrente
01:42
Publisert: