DNB-sjef Rune Bjerke kunne i februar slå fast at 2018 ble et svært godt år for Norges største bank.

– 2018 var året som ble bedre enn mange hadde fryktet, sa Bjerke da han presenterte resultatet for fjerde kvartal.

Banken foreslo samtidig å betale ut et rekordhøyt utbytte på 8,25 kroner per aksje. Totalt betyr det en utbetaling på rundt 13 milliarder kroner til DNB-aksjonærene.

DNBs årsrapport som ble lagt frem torsdag morgen viser at det også drypper på toppledelsen i selskapet. Rune Bjerke, sammen med sine to mest sentrale ledere, finansdirektør Kjerstin Braathen og DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid, øker sine totale lønnsutbetalinger med til sammen 1,5 millioner kroner.

Mest til Braathen

Finansdirektør Kjerstin Braathen tjener betydelig mindre enn både Ertzeid og Bjerke, men stikker av med den største lønnsøkningen i 2018.

Braathen, som er blitt lansert som en av favorittene til å overta sjefsstolen i DNB dersom Bjerke gir seg, økte sine totale lønnsutbetalinger med drøyt 780.000 kroner til 6,4 millioner kroner i 2018.

Til sammenligning økte Rune Bjerke selv den totale lønnen med en halv million kroner til drøyt ni millioner kroner i fjor.

Svakt år for pengemaskinen

2018 var et år der det virkelig begynte å skrubbe for pengemaskinen DNB Markets. Rune Bjerke har tidligere sagt at venter at DNB Markets skal leverer et overskudd før utlånstap og skatt på minst én milliard kroner i kvartalet, det vil si et overskudd på minst fire milliarder kroner per år. I fjor ble fasit kun et overskudd på 2,8 milliarder for DNB Markets.

Årsrapporten viser at Ottar Ertzeid like fullt øker sin totale lønn med drøyt 250.000 kroner til 13,7 millioner i 2018.

Samlet lønnsutbetaling til ledertrioen i DNB var på 29,2 millioner kroner i 2018.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Med den fremgangen vi har nå, vil det ta over 200 år før kvinner og menn er økonomisk likestilt i verden
00:38
Publisert: