Det fremgår av en børsmelding fredag ettermiddag.

Det var i midten av november det ble kjent at Konkurransetilsynet stopper DNBs oppkjøp av Sbanken. Storbanken har nå gjennomgått begrunnelsen fra tilsynet.

– Den er fortsatt vanskelig å forstå ut fra hvordan dette markedet ser ut og virker i dag. Konkurransetilsynet synes å se bakover når de vurderer saken, sier kommunikasjonsdirektør i DNB Vibeke Hansen Lewin.

DNB på sin side mener kjøpet «skulle vært godkjent av Konkurransetilsynet, og i alle fall godkjent med de tiltakene som er fremmet for Konkurransetilsynet».

– Konkurransetilsynet spekulerer i at oppkjøpet kan føre til høyere priser og dårligere tilbud innen fondssparing, mens vi mener den harde konkurransen i markedet vil motvirke dette.

Konkurransetilsynet har 15 virkedager på å videresende klagen til Konkurranseklagenemnda.

– Når vi er helt uenige i Konkurransetilsynets vurderinger, så mener vi det er fint om Konkurranseklagenemnda tar en ny kikk på saken.

Konkurranseklagenemndas avgjørelse er ventet å være ferdig behandlet innen 18. mars 2022.

Satte foten ned

Da budet ble kjent i april i år var det med forbehold om godkjennelse fra flere myndigheter. I juli ga både Finanstilsynet og Finansdepartementet sin godkjennelse.

Etter flere runder med varsel om mulig stans av oppkjøp og diskusjoner med DNB, kom den endelige avgjørelsen fra Konkurransetilsynet den 16. november. Vedtaket forbøy storbankens oppkjøp av Sbanken.

Konkurransetilsynet pekte i vedtaket særlig på at et DNB-kjøp av Sbanken ville svekke konkurransen innen fondssalg, og at DNB kan bli en for dominerende aktør.

– Vi er både skuffet og overrasket over at de velger å stoppe transaksjonen på grunnlag av en veldig liten del av Sbanken. Fondsdistribusjonen utgjør bare tre prosent av selskapet, sa DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen da Konkurransetilsynets avgjørelse ble kjent tidligere i høst.

Økte budet

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det i april i år ble klart at DNB hadde lagt inn bud på utfordreren Sbanken. Sinte kunder slapp frustrasjonen løs på sosiale medier da nyheten sprakk. Aksjonsgruppen Redd Sbanken – Nei til DNB har siden den gang fått over 9000 medlemmer.

Opprinnelig var DNBs bud på 103,85 kroner per aksje, noe som priset Sbanken til 11,1 milliarder kroner. I juni økte storbanken til 108,85 kroner per aksje, og la 11,6 milliarder kroner på bordet for Sbanken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.