Oljeselskapet DNO la torsdag morgen frem resultater for andre kvartal som var bedre enn ventet, og gledet samtidig aksjonærene med å varsle utbytteutbetalinger for første gang på 13 år.

DNO-aksjen steg kraftig fra start torsdag morgen, men roet seg raskt en del. Rundt klokken halv ett var aksjen opp 2,6 prosent.

Radiograf og investor Ivar Arvid Molvær (64) er blant de største private investorene i DNO, og har ekstra stor grunn til å juble.

– DNO er et svært spennende selskap og dette ser veldig bra ut, sier Molvær, etter å ha tatt en titt på andrekvartalsrapporten.

Ifølge DNs beregninger har den tidligere radiografen tjent over 50 millioner kroner på sine DNO-aksjer siden begynnelsen av mars. Aksjen har steget rundt 80 prosent i denne perioden.

Har sikret gevinst flere ganger

Molvær har i mange år vært blant de største aksjonærene i DNO, men har flere ganger kjøpt seg opp og solgt seg ned, og har gjentatte ganger realisert store gevinster. Siden oppstarten i 2005 har investeringsselskapets hans, Stavern Helse og Forvaltning, hatt et samlet resultat før skatt på over 240 millioner kroner. Realiserte gevinster i DNO-aksjen er en viktig bidragsyter til dette.

– DNO er den største enkeltinvesteringen min, sier Molvær.

Også denne gangen har radiografen hatt god timing. I begynnelsen av mars kjøpte han to millioner DNO-aksjer og økte sin beholdning til åtte millioner. Siden den gang har pilene for oljeselskapet, som har det meste av sin virksomhet i Kurdistan, pekt oppover.

Solgte halvparten i sommer

Fra midten av juni til midten av juli solgte Ivar Arvid Molvær halvparten av sine DNO-aksjer til kurser rundt 15 kroner per aksje. Dette er betydelig lavere enn dagens kurs på godt over 19 kroner.

– Angrer du på at du solgte?

– Nei, jeg satt litt tungt i DNO, så det var nok en grei strategi å selge seg litt ned, sier Molvær.

De fire millioner DNO-aksjene han har igjen, er i dag verd 77 millioner kroner. Dersom han ikke hadde solgt den andre halvparten for rundt 60 millioner tidligere i sommer, ville radiografen fra Larvik nå ha sittet på DNO-aksjer for over 150 millioner kroner.

Ser frem til utbytte

DNO rapporterte torsdag at driftsresultatet i andre kvartal ble på 51 millioner dollar, mens det på forhånd var ventet et resultat på 42 millioner dollar, ifølge TDN Direkt.

Den største nyheten var likevel at DNO åpner utbyttekranen for første gang på 13 år.

– Dette er veldig positivt og viser at selskapet er trygge på situasjonen i Kurdistan, sier Molvær.

Det foreslåtte utbyttet er på 0,2 kroner per aksjer, noe som betyr at Molvær kan se frem til 800.000 kroner ekstra på konto mot slutten av neste måned.

– Jeg har ingen planer om å selge meg ytterligere ned, sier Molvær.

Fra røntgen til aksjer

Radiograf Ivar Arvid Molvær var på begynnelsen av 2000-tallet med på å bygge opp Norges største private røntgenkonsern, Curato. Etter å ha solgt seg ut i 2007, satset han for fullt som investor gjennom selskapet Stavern Helse og Forvaltning.

Selskapet ble startet med drøyt en halv million i innskutt egenkapital og hadde ved utgangen av 2017 over 179 millioner kroner i opptjent egenkapital. I tillegg har selskapet betalt ut over 46 millioner kroner i utbytte siden oppstarten.

Molvær forteller at noe av DNO-gevinsten han realiserte i juni og juli ble investert i tankrederiet Frontline og oljeservicerederiet Solstad Farstad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: – Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: