Oljeselskapet DNO har vært blant ti beste aksjene på Oslo Børs hittil i 2018 med en kursoppgang på over 80 prosent. Radiograf og investor Ivar Arvid Molvær (64) har lenge vært blant de største private aksjonærene i DNO, og har tjent gode penger kurshoppet.

Molvær lastet kraftig opp med DNO-aksjer i vinter og doblet beholdningen fra fire til åtte millioner aksjer. Da lå DNO-kursen mellom 9 og 11 kroner. Når aksjekursen passerte 15 kroner i sommer begynte radiografen å sikre gevinst.

En fersk aksjonæroversikt viser at Molvær har solgt seg ytterligere ned i DNO, og han forsvinner dermed helt ut av listen over de 30 største aksjonærene i selskapet.

Gevinst på 43 millioner

Molvær hadde ikke anledning til å snakke med DN mandag morgen, men bekrefter at han har solgt én million DNO-aksjer.

– Har nå tre millioner DNO-aksjer, skriver han i en tekstmelding til DN.

– Hvorfor selger du deg ytterligere ned?

– Synes shipping og offshore er litt spennende nå, svarer Molvær.

Sist DN skrev om radiografens DNO-investering i midten av august lå han inne med en gevinst på over 50 millioner kroner siden begynnelsen av mars. DNO-kursen har siden falt noe tilbake og gevinstanslaget er i dag rundt 43 millioner kroner.


Rik på DNO

Radiograf Ivar Arvid Molvær var på begynnelsen av 2000-tallet med på å bygge opp Norges største private røntgenkonsern, Curato. Etter å ha solgt seg ut i 2007, satset han for fullt som investor gjennom selskapet Stavern Helse og Forvaltning.

Siden oppstarten har investeringsselskapet hatt et samlet resultat før skatt på over 240 millioner kroner. Realiserte gevinster i DNO-aksjen er en viktig bidragsyter til dette.

Selskapet ble startet med drøyt en halv million i innskutt egenkapital og hadde ved utgangen av 2017 over 179 millioner kroner i opptjent egenkapital. I tillegg har selskapet betalt ut over 46 millioner kroner i utbytte siden oppstarten.

DN skrev i september at selskapet Kirkesundet Kraft, der Molvær er største aksjonær, måtte ut med 680.000 kroner for å dekke det spektakulære tapet til krafttrader Einar Aas. I etterkant har Kirkesundet Kraft inngått det samme veddemålet som Aas brente seg på. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Var de partyløver eller lesehester?
Sjeføkonomene Kari Due-Andresen og Kjersti Haugland om jobb, karriere og hvem de ville hatt med seg på en øde øy.
01:12
Publisert: