Salmar falt markert på en negativ Oslo Børs etter å ha lagt frem skuffende tall onsdag, mens DNB endte ned etter kapitalmarkedsdag. DNO steg etter melding om intensjonsavtale i Iran.

DNB falt tilbake etter at banken la frem sine mål på kapitalmarkedsdagen onsdag, som i hovedsak var uendret i forhold til målene satt på kapitalmarkedsdagen for rundt ett år siden.

Analytiker Johan Ström i Carnegie mener at det er fraværet av nyheter som skaper en negativ kursreaksjon.

DNB opprettholder målet om en egenkapitalavkastning på over 12 prosent, men skyver horisonten mot 2019, fra tidligere 2018.

Les også: DNB går i minus på 90 % av Vipps-overføringene

Ström mener at dette indikerer at banken ikke vil nå målet på kort sikt, og viser til at konsensus ligger mellom ni og elleve prosent.

DNB Markets venter at konsensusestimatene for DNBs resultat per aksje hovedsakelig vil forbli uendret i perioden 2017-2018, men ser mulig oppside i anslagene på utbytte og tilbakekjøp i samme periode.

DNB opprettholder tapsguidingen på 18 milliarder i perioden 2016 til 2018, men indikerer at den negative migrasjonen avtar.

DNB endte ned 2,0 prosent til 122 kroner, omsatt for 767 millioner kroner.

Svakt Salmar-resultat

Salmar falt markert onsdag. Selskapets operasjonelle driftsresultat var betydelig svakere enn ventet for tredje kvartal, selskapet nedjusterte slaktevolumguiding for 2016 og guidet lavere volum enn ventet for 2017.

Analytiker Alexander Aukner i DNB Markets trekker også frem at økte kostnader i fjerde kvartal er med på å tynge aksjen.

- De negative faktorene fra rapporten i kombinasjon med at aksjen gikk bra i forkant gjør at aksjen faller såpass mye i dag, sier han til TDN Finans.

Salmar-aksjen falt 6,6 prosent til 257,8 kroner, omsatt for 145 millioner kroner.

Det mente Analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets var «fair». Ifølge Lye vil meglerhuset nå nedjustere estimatene for fjerde kvartal og 2017.

Han viser blant annet til at prisene i Salmars kontraktsportefølje er noe høyere enn de var i tredje kvartal. Samtidig er de vesentlig lavere enn hva selskapet kan oppnå i kontraktmarkedet nå, da kontraktene til Salmar er inngått for en stund tilbake.

Norway Royal Salmon opplyste på sin presentasjon forrige uke at kontraktene for 2017 lå priset rundt 68 kroner peer kilo. Kontrakter inngått før tredje kvartal i år, som er tilfellet for Salmar, ligger trolig på et betraktelig lavere nivå.

Les også: Oppdrettsselskaper anmeldt av Mattilsynet

Ny avtale for DNO

DNO har inngått avtale med Irans statsoljeselskap (NIOC) for studier knyttet til utvikling av Changuleh-oljefeltet i det vestlige Iran, meldte DNO onsdag ettermiddag.

Changuleh ble oppdaget i 1999, men har ikke blitt utviklet, og estimeres å inneholde over to milliarder fat olje «in-place.

«Dagens melding er positiv siden det posisjonerer DNO for utvikling av en betydelig ressurs i Iran, hvor DNO kan dra nytte av deres kompetanse», skriver Pareto Securities i en oppdatering.

Meglerhuset legger imidlertid til at meldingen har begrenset innvirkning på deres verdsettelse av DNO siden vilkår i en eventuell kontrakt ennå ikke er signert. Kursmålet på DNO-aksjen på 14 kroner opprettholdes.

DNO sluttet opp 7,9 prosent til 7,81 kroner.

- Ikke noe nytt

Seadrill var markert opp onsdag, men falt tilbake mot slutten av dagen. Selskapet meldte at de venter å fullføre restruktureringen av selskapet innen utgangen av april 2017. Selskapet har samtidig fått aksept til å forlenge fristen for forfall av West Eminence-fasiliteten fra 31. desember 2016 til 30. april 2017.

- Det er ikke noe nytt i denne meldingen annet enn at ting tar tid. Seadrill-aksjen er en opsjon fordi den er så høyt giret. Jeg vil ikke lese så mye ut av disse svingningene, sier analytiker Frederik Lunde i Carnegie.

Nordea Markets mener det er positivt at Seadrill fortsetter å bygge en troverdig likviditetsplan.

«Det øker opsjonsverdien, som er det eneste som gjenstår av verdi for egenkapitaleierne i Seadrill», skriver meglerhuset i en oppdatering onsdag.

Seadrill falt 0,2 prosent til 19,05 kroner, omsatt for 54 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,21 prosent til 645,25 poeng, omsatt for 3.602 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.