Urolige markeder i kjølvannet av handelskonflikten mellom USA og Kina, og gjentagende bekymring for veksten i verdensøkonomien, har satt både oljeprisen og Oslo Børs under press.

Så langt i er hovedindeksen opp omkring 4,5 prosent. Det er likevel mer enn en halvering på de siste seks ukene. Fallet har også vært enda brattere om man går tilbake til april. Da var avkastningen fra årsskiftet på solide 11,6 prosent etter at oljeprisen nådde årsbeste på nær 75 dollar fatet.

Seismikkfavoritt

Oljeservicesektoren har i perioden vært på den svakere siden.

Seismikkselskapene, som TGS-Nopec og Petroleum Geo-Services (PGS), har falt mye. TGS er ned 17–18 prosent de siste tre til seks månedene, mens PGS er ned 35–43 prosent i samme perioder.

Meglerhuset Sparebank 1 Markets og analytiker Petter Kongslie benytter svekkelsen til å laste opp med TGS i sin anbefalte aksjeportefølje denne uken.

«TGS er vår favoritt i seismikksektoren og ettersom vi synes aksjen ser meget attraktiv ut på dagens nivåer, velger vi å gi den plass i porteføljen», skriver Kongslie i en oppdatering mandag.

Spectrum-bidrag

Analytikeren har en kjøpsanbefaling på TGS og et kursmål 300 kroner, godt over dagens nivåer på like over 200 kroner aksjen.

Han viser til at TGS nylig varslet at omsetningen i tredje kvartal blir bedre enn forventet, og at TGS-sjef Christan Johansen deretter kjøpte aksjer i selskapet for over 1,4 millioner kroner. I tillegg liker analytikeren oppkjøpet av Spectrum.

«TGS gjennomførte også nylig oppkjøpet av konkurrenten Spectrum, som vi synes ser attraktivt ut både strategisk og i forhold til prisen de betaler», skriver Kongslie.

Kongsberg inn

Sparebank 1 Markets gjør også denne uken plass til våpenteknologikonsernet Kongsberggruppen. Meglerhuset tok nylig aksjen opp fra nøytral til kjøp og jekker kursmålet opp fra 130 til 145 kroner.

Bakgrunnen er blant annet sterke resultatforventninger til andre kvartal. Sparebank 1 Markets ligger over 20 prosent høyere enn markedsforventningene til bruttoresultatet (ebitda).

«Vi tror dermed estimatene vil komme opp i forkant av tallene, som vil være støttende for aksjekursen», skriver Kongslie.

Han forventer lavere tap fra divisjonen Rolls-Royce Commercial Marine sammenlignet med foregående kvartal, og at markedet vil tolke dette positivt. Samtidig har Kongsberggruppen hatt en høy ordreinngang siden første kvartal, på over ti milliarder kroner, påpeker analytikeren.

Kongsberg-aksjen har imidlertid utviklet seg svært svakt de siste seks månedene, som har bidratt til å sende aksjen ned åtte prosent hittil i år.

Tar ut Hexagon

Også DNB Markets og aksjestrateg Paul Harper endrer sammensetningen i sine anbefalte aksjer denne uken. Ut forsvinner komposittrykkbeholder-produsenten Hexagon.

«Svake andrekvartalsresultater og påfølgende mangel på kursoppgang i dagene etter, tross i at aksjen var oversolgt på tekniske parametere, antyder at det kan ta en tid før tilliten til aksjen kommer tilbake», skriver Harper i epost til DN.

Alfred Berg Kapitalforvaltning og Arctic Fund Management gjør ingen endringer i sine porteføljer denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.