Oslo Børs tikker ufortrødent videre og snuser igjen på nivåer rundt 990 poeng.

Forrige uke var hovedindeksen opp nær ett prosentpoeng. Dermed er avkastningen hittil i år rundt 11 prosent. Det skjer parallelt med rekordnivåer for Wall Street, og en oljepris på rundt 64 dollar fatet, som er rundt femten prosent ned fra årstoppen i april.

Trofast sliter

Sparebank 1 Markets har ligget i bakre del av feltet i DNs porteføljekonkurranse så langt i år, og må også hittil se seg slått av hovedindeksen. Og, til forskjell fra kapitalforvalter-kolleger, er meglerhuset overrepresentert når det gjelder bytte av hvilke hester det satses på hver uke.

Men, ingen regel uten unntak.

En aksje som i denne sammenheng må anses for å være en gammel traver har gitt Sparebank 1 Markets full uttelling. Programvareselskapet Crayon har siden den ble tatt inn blant meglerhusets anbefalinger i midten av februar, steget over 70 prosent.

I forrige uke varslet Crayon om to milliardavtaler, som sendte aksjen opp de siste 20 prosentene. Det bidro til å sende Sparebank 1 Markets' portefølje opp over fire prosent i forrige uke, som dermed knuste hovedindeksen.

Betydningsfulle

Først ut er avtale i USA på 1,3 milliarder kroner. Den har imidlertid større betydning enn selve det økonomiske bidraget, mener Sparebank 1 Markets, som peker på konkurransedyktighet, verdien som lisensiert Microsoft-partner og inntog i et tøft marked.

«Det demonstrerer sterkt operasjonelt moment i USA som står for hele 40 prosent av det global bedriftsprogramvaremarkedet og rettferdiggjør økte investeringer i hoder», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Den andre milliardkontrakten, med statlige Norsk Helsenett, er på 2,3 milliarder kroner, og viser at Crayon er god på skyløsninger, en stor bidragsyter til marginutvikling og vekst, mener Sparebank 1 Markets.

«Når vi i tillegg tror det kan komme flere lignende kontraktsannonseringer fremover. (og vi). ser frem til at selskapet tar opp sine egne forventninger til 2019 i forbindelse med andrekvartalspresentasjonen, så fortjener Crayon sin plass i porteføljen», heter det.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Crayon med kursmål 40 kroner.

Aker BP-løft

Søndag varslet Equinor å ha inngått en med svenske Lundin Petroleum om å selge seg ut av Lundin i bytte mot ytterligere 2,6 prosent i Johan Sverdrup-feltet samt rundt 5,6 milliarder kroner kontant.

Ettersom Equinors Lundin-aksjer vil bli slettet gjennom handelen økes verdiene til samtlige Lundin-aksjonærer, deriblant Aker BP, som anbefales av tre av fire deltagere i DNs porteføljekonkurranse.

Transaksjonen indikerer også en høyere verdi på Sverdup-feltet enn tidligere antatt, påpeker Sparebank 1 Markets. Både Equinor, Lundin, Aker BP samt Petoro og Total er eiere i feltet.

«Transaksjonen mellom Equinor og Lundin (..) var den første transaksjonen hvor vi kan observere en verdi på Sverdrup-feltet. Den var 12 prosent høyere enn hva vi ligger inne med i vårt estimat, som dermed er et positivt datapunkt for Aker BP», skriver Sparebank 1 Markets.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål 320 kroner på Aker BP. Både Equinor og Aker BP var markert opp på Oslo Børs mandag.

Ingen av deltagerne i DNs porteføljekonkurranse gjør endringer i sine anbefalinger denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.