Ingen av deltagerne i DNs porteføljekonkurranse kom seg igjennom forrige uke uten et par skrammer. Hovedindeksen på Oslo Børs falt to prosent, mens forvalterne i snitt landet en negativ avkastning på 2,2 prosent.

Verst gikk det for Albert Collett som er forvalter i Arctic Fund Management. Han leverte en negativ avkastning på 4,6 prosent forrige uke.

Dermed har årets avkastning for Collett krympet fra 13,5 prosent til 8,3 prosent. Altså ble en tredjedel av oppgangen barbert bort forrige uke.

Hiver ut Hydro

Nå kaster forvalteren ut aluminiumsgiganten Norsk Hydro og oljeselskapet Panoro Energy av porteføljen.

Hydro, som i utgangspunktet skal være en stabil og trygg aksje, falt 8,4 prosent forrige uke. Også de oljeeksponerte selskapene Aker, BW Offshore og Panoro Energy falt betydelig forrige uke.

I en kommentar skriver Collett at det snart bør komme en løsning på Hydros krise i Brasil, men at investeringen også må bygge på økende aluminiumspriser.

«Aluminiumsprisen ligger dessverre paddeflat på svært lave nivåer. Panoro funker kortsiktig dårlig med litt «risk off i markedet»», skriver han.

Holder på Telenor

Den som klarte seg best gjennom forrige uke var aksjestrateg Paul Harper og DNB Markets med et marginalt verdifall i porteføljen på 0,4 prosent. Telenor-aksjen bidro mest på den positive siden, og ligger denne uken an til å hjelpe DNB Markets-porteføljen ytterligere.

Telenor-aksjen steg mandag 4,14 prosent og var den eneste av tungvekterne som steg på Oslo Børs på en dag der frykt for opptrapping av handelskrigen skapte bredt børsfall i verden. Det skjedde etter at Telenor meldte at selskapet er i samtaler med malaysiske Axiata om å fusjonere sammen alle de asiatiske virksomhetene og børsnotere det både internasjonalt og i Malaysia.

Paul Harper i DNB Markets gjør ingen endringer i porteføljen. Det gjør heller ikke Alfred Berg Kapitalforvaltning eller Sparebank 1 Markets.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.