Det holdt til seier i DNs ukeportefølje. Arctic-forvalteren slo både DNB Markets og Sparebank 1 Markets med klar margin.

– Jeg må si jeg er godt fornøyd med det, sier Alexander Larstedt Lager.

Han har frontet Arctics ukeportefølje i 2017 og 2018.

– Det har vært et volatilt år, og jeg er fornøyd med å klare 8,3 prosent avkastning i et slikt år, sier forvalteren.

Oslo Børs satte i løpet av 2018 ny rekord, men så gikk det utforbakke på høsten og hovedindeksen endte i minus.

Seks av åtte seire

Arctic-forvalteren er tilfreds med at han traff bra på mange aksjer, det var ikke bare noen fulltreffere som dro lasset. Men han trekker frem aksjer som SR-Bank, samt TGS, Polarcus og BW Offshore, som han var inne i på riktig tidspunkt.

– Det var jevnt over mange aksjer som vi hadde i porteføljen i løpet av året som gjorde det bra, sier han.

Arctic har vunnet konkurransen seks av de åtte siste årene. Larstedt Lager har vært ansvarlig i de to siste årene, og har to seire på rad.

I 2019 er det hans mer erfarne kollega Albert Collett som skal fronte porteføljen på vegne av Arctic Fund Management, men Larstedt Lager vil fortsatt være med på laget og spille inn hvilke aksjer de bør satse på.

Arctic-forvalterne gjør grundig analyse av selskapene, og vurderer resultater, eiere, ledelse og sektorer før de treffer sine aksjevalg.

Ny konkurrent

DNB Markets' Paul Harper var ikke så langt bak med en avkastning på 6,9 prosent. Tredjeplassen gikk til Lars-Daniel Westby, analysesjef i Sparebank 1 Markets. De to skal forsøke å hamle opp med Arctic i 2019.

Da er det også en ny fondsforvalter som kaster seg inn i kampen: Alfred Berg blir deltager nummer fire etter at Kristian Tunaal, som har vært ansvarlig for ukeporteføljen i DNB Markets meldte overgang til Alfred Berg midtveis i fjoråret.

Meretes utvalgte: Strålende vinterrødvin
Det har blitt vanskeligere og vanskeligere å få tak i de gode rhônevinene, men dette er et godt kjøp fra Sør-Afrika. Perfekt til norsk viltkjøtt og kan drikkes nå. Mullineux lager en delikat og saftig syrah fra Sør-Afrika som er perfekt om vinteren.
01:35
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.