Dette kommer frem fra regnskapene til Christian Vennerøds selskap Fellesforlaget. Selskapets resultat før skatt har skutt i været sammenlignet med 2016. Da var overskuddet på 4,6 millioner kroner.

– Av og til realiserer man mye på en gang. Først og fremst er det et eiendomsprosjekt på Røakollen som slår ut på tallene. Her var jeg en av de største aksjonærene. Obos ga meg et tilbud som var så bra at jeg valgte å slå til, sier Vennerød.

På Røakollen i Oslo bygger Obos totalt 360 leiligheter i den gamle næringsparken rett over Merradalen, rett overfor Hans Majestets Kongens Garde på Huseby. Komplekset skal til slutt bestå av fem separate blokker, både organisert som borettslag og sameier – der første blokk skal stå ferdig høsten 2019. Blant leilighetene i prosjektet er en penthouseleilighet til 22,5 millioner kroner.

Vennerød forteller at han solgte seg ut av eiendomsprosjektet for mer enn tre ganger så mye som han en gang kjøpte seg inn for. Han understreker at verdiøkningen har skjedd over lengre tid.

Christian Vennerød har ved siden av eiendom satset på å utvikle brettspill gjennom Vennerød Forlag. Selskapet havnet i nyhetene i fjor etter at bokhandlerne Ark og Tanum valgte å trekke spillet «Politisk ukorrekt» fra sine butikker. Flere hadde reagert på innholdet i spillet.

– Det er påfallende at de som lever av ytringsfriheten, ikke tåler et spill som setter ytringsfrihetenes grenser på prøve. At en bokhandler sensurerer, det er ganske spesielt. Det ser ut til at de ikke forstår det vesentlige ved dette spillet, og det forteller i så fall at ytringsfrihetens kår er innsnevret, sa Vennerød til Dagbladet da.

Vennerød forlag hadde i 2017 en omsetning på nesten 50 millioner og endte med et resultat på 272.000 kroner før skatt.

Christian Vennerød var redaktør for og eier av Dine Penger som senere solgt til Schibsted. Han har i senere tid vært å se som en av ekspertene i TV3-serien «Luksusfellen». Den profilerte investoren er for øvrig bror av filmskaperen Petter Vennerød.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norske næringslivstopper: Slik inspirerer Obama oss
Mange norske næringslivstopper ville høre Barack Obama snakke under Oslo Business Forum. Hvilke likhetstrekk ser de mellom seg selv og ekspresidenten?
03:52
Publisert: