Høsten 2018 ble det kjent at krafttraderen Einar Aas hadde gått på en kjempesmell på et veddemål på Nasdaqs kraftbørs.

Som følge av tapet har han måttet selge unna sine eiendommer for flere hundre millioner kroner.

Det ferske regnskapet for Aas' investeringsselskap, Toppen Invest, viser at han også har gått på en kjempesmell på en investering i Tore Hansen-Tangens Viking Heat Engines i Kristiansand.

– Jeg har ingen kommentar til nedskrivingen, eller annet. Du får ha en fin sommer videre, sier Einar Aas i en telefonsamtale med DN.

Ved utgangen av 2017 var aksjene i selskapet, med 21,5 prosent eierandel, verdsatt til 174,5 millioner kroner. I utgangen av 2018 var hans eierandel på 21 prosent verdsatt til null kroner.

Det var E24 som omtalte saken først.

Nedskrev aksjene i Viking Heat

Totalt skal Aas ha investert omkring 180 millioner kroner i selskapet, skriver E24.

Resultat før skatt på Toppen Invest i fjor ble på 184 millioner kroner, hvor et tap på 191 millioner kroner under «annen finanskostnad» tynget regnskapet.

Egenkapitalen i selskapet endte i 2018 på 12,6 millioner kroner, ned fra 198,8 millioner kroner i utgangen av 2017. Dette er imidlertid ikke Aas' penger.

«Alle selskapets eiendeler, inkludert bankinnskudd, er stillet som sikkerhet for selskapets/ aksjonærens forpliktelser» står det i regnskapet for Toppen Invest.

Unngikk konkurs

I mai i år kunne Fædrelandsvennen melde at rettsmøtet hvor kemneren i Kristiansand skulle slått Tore Hansen-Tangen personlig konkurs ble avlyst.

Det ble da gitt en ny frist 8. mai. Siden har det ikke kommet noen oppdatering om Hansen-Tangens finansielle status.

Det var krav om skatter og avgifter som utløste konkursbegjæringen til Hansen-Tangen. Det kan derfor tyde på at det er lite sannsynlig at Einar Aas skal kunne hente noen midler fra sine aksjer i industriselskapet til Hansen-Tangen for å betale sine kreditorer, som han fremdeles skylder millionbeløp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.