Nå legger krafttrader Einar Aas ut sin 385 kvadratmeter store penthouseleilighet på Tjuvholmen i Oslo for salg.

– Dette er en av Norges råeste penthouseleiligheter. Prisantydningen blir 60–70 millioner kroner. Taksten er ikke helt klar ennå, sier eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling, som fikk salgsoppdraget rett før jul.

Aas ga til sammen 41,7 millioner kroner for de to leilighetene på Tjuvholmen som senere er blitt slått sammen.

Norges største private krafttrader, Einar Aas, måtte i september 2018 kaste kortene etter at et veddemål i markedet gikk fullstendig galt. I november 2018 ble det klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene. Aas har også et incentiv til å få mest mulig ut av eiendelene.

«360 graders utsikt»

Aas har gitt til sammen gitt 131,5 millioner for eiendommene han eier i Norge. Flere av disse er betydelig oppgradert. Verdien er dermed antatt å være vesentlig høyere i dag.

Våren 2009 kjøpte Aas kjøpte en toppleilighet i Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo for 14,2 millioner kroner. Senere samme år kjøpte han også naboleiligheten for 27,5 millioner kroner. Etter en sammenslåing har Aas disponert hele toppetasjen med et bruksareal på til sammen 385 kvadratmeter.

Nils Nordvik selger Tjuvholmen-leiligheten til Einar Aas.
Nils Nordvik selger Tjuvholmen-leiligheten til Einar Aas. (Foto: Elin Høyland)

– Dette er en eksklusiv leilighet der materialvalget er utsøkt på alle måter, sier Nordvik.

Han kjenner ikke til hvor mye penger Aas har brukt på å oppgradere leiligheten.

Ifølge Nordvik har penthouseleiligheten fem soverom, et kontor og tre bad.

– Kontordelen med vaskerom og bad vil egentlig kunne brukes som en serviceleilighet, sier Nordvik.

De fire terrassene er på til sammen 270 kvadratmeter, inkludert en takterrasse på 140 kvadratmeter.

– Takterrassen har 360 graders utsikt, opplyser Nordvik.

9,2 mill. i Nissedal

I tillegg til den kostbare leiligheten på Tjuvholmen, eier Aas en rekke andre luksuriøse eiendommer i Norge.

Luksusboligen i strandkanten på Naxbie utenfor Grimstad beholder Aas etter avtalen med kreditorene selv. I avtalen er boligen verdsatt til rundt 20 millioner kroner i avtalen. Kreditorene har pant på drøyt halvparten av verdien. Pantet skal etter planen tilbakeføres om noen år, når Aas har fått realisert verdier.

Siden 2004 har Aas kjøpt opp flere naboeiendommer og tomter ved siden av luksusvillaen. Frem til 2012 brukte han til sammen 26,6 millioner kroner på å kjøpe opp disse eiendommene. Byggekostnader kommer i tillegg.

For alle de øvrige eiendommene er det inngått salgsavtale med eiendomsmeglere, opplyser Wikborg Rein-advokat Marius Moursund Gisvold, som representerer Einar Aas.

Prakthytta Aas har bygget i Nissedal ble nylig lagt ut for salg med en prisantydning på 8,9 millioner kroner. I helgen ble det kjent at hytta nå er solgt. Etter det DN kjenner til ble hytta solgt for 9,2 millioner kroner, altså 300.000 kroner over prisantydning.

I 2015 ga Aas til sammen 1,2 millioner kroner for tomtene på fjellet i Nissedal. Året etter startet han byggingen av hyttepalasset.

– Jeg kjenner ikke til byggekostnaden på eiendommen. Eiendommen har en verditakst fra en lokal takstmann på ni millioner, men teknisk verdi på hytta er nok høyere, uttalte eiendomsmegler Morten Kvelland i Privatmegleren til Dagens Næringsliv da hytta ble lagt ut for salg rett før nyttår.

Selger sørlandshyttene til våren

Eiendomsmegler Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg bekrefter at han har fått oppdraget med å selge de to ferieeiendommene Aas eier i Grimstad.

– Eiendommene skal selges til våren, men mer kan jeg ikke si nå, sier Sædberg.

I 2011 kjøpte Einar Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner. Til våren skal blant annet denne eiendommen selges.
I 2011 kjøpte Einar Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner. Til våren skal blant annet denne eiendommen selges. (Foto: Tore Meek/NTB Scanpix)

I 2011 kjøpte Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner. Eiendommen med adresse Hesnesveien 150 kjøpte han av tidligere skipsreder Jan Fredrik Wangen.

I pinsen 2015 la Andreas Ove Ugland ut landstedet «Vragviga» i Grimstad for salg med en prisantydning 30 millioner kroner. To dager senere slo Aas sin egen rekord for eiendommer i Grimstad-skjærgården, da han la 30 millioner på bordet.

I 2015 kjøpte Einar Aas denne strandeiendommen i Grimstad-skjærgården for 30 millioner kroner. Til våren selges eiendommen.
I 2015 kjøpte Einar Aas denne strandeiendommen i Grimstad-skjærgården for 30 millioner kroner. Til våren selges eiendommen. (Foto: Tore Meek/NTB Scanpix)

Den ti mål store strandeiendommen med 400 meter strandlinje har adresse Stølepynten 40.

Aas er storinvestor i to prosjekter på den spanske solkysten som til sammen vil koste rundt to milliarder kroner å bygge ut. Krafttraderen har investert over 250 millioner kroner i to store eiendomsprosjekter på den spanske solkysten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sikkerhetsrom
På en ukjent adresse i Oslo har en familiefar bygget et sikkerhetsrom i frykt for inntrengere
01:40
Publisert: