Samtidig som krafttraderen Einar Aas har hatt svimlende inntekter, har han vært en av landets største skattebetalere. Det har kommet svært godt med for hjemkommunen hans, Grimstad.

De siste tre årene har Aas totalt skattet nesten en halv milliard kroner. Av disse har 145 gått til kommunen, opplyser rådmann Tone Marie Nybø Solheim i en pressemelding.

Einar Aas er trolig personlig konkurs: - Et svært stort personlig tap

– Han har betydd mye for oss. Grimstad kommune er takknemlig for bidraget hans inn i kommunal sektor. Hans skattebidrag har bidratt til å realisere prosjekter som vi ellers ikke kunne gjort. Vi øremerker ikke penger, men det har gitt oss et handlingsrom, sa rådmann Tone Marie Nybø Solheim til DN torsdag.

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim i Grimstad kommune forteller at Einar Aas har betydd mye for dem.
Rådmann Tone Marie Nybø Solheim i Grimstad kommune forteller at Einar Aas har betydd mye for dem. (Foto: Colliekar/Wikimedia og Grimstad kommune)

Rådmannen fortalte at de blant annet hadde kunnet investere i skole, barnehager og bibliotek. Nå er Einar Aas trolig personlig konkurs, og rådmannen Nybø Solheim tror de vil gå glipp av store inntekter.

– Når det gjelder veien videre og ligningen for 2018 som vil komme høsten 2019, så vil Grimstad trolig ha «mistet» en betydelig skattyter for 2018. Eventuelle store tap vil kunne gi store fremførbare underskudd som vil redusere alminnelig inntekt for år fremover, sier hun i pressemeldingen.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert:

Rådmannen forteller at en betydelig del av skatten har vært restskatt eller tilleggsforskudd. Kommunen forventer at tapene vil føre til en reduksjon i forskuddskatten for 2018.

– Det vil isolert sett bety muligens to-fire millioner kroner mindre til Grimstad kommune for resten av året. Vi er mer bekymret for korrigerte fordelingstall når disse foreligger i midten av oktober etter at alle likningene for 2017 er ferdig, sier hun i pressemeldingen.

Fordelingstallet er hvor mye penger som tilfaller stat, fylkeskommune og kommune. Det korrigerte fordelingstallet for i år vil bli tilgjengelig i slutten av oktober.

– Først da kan vi beregne effekten av det, sier rådmannen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her laget tre menn en allianse høsten 2008
Bli med på historisk sightseeing på Wall Street
01:54
Publisert: