Inntekt: 0 kroner.

Formue: 0 kroner.

Skatt: 0 kroner.

Slik ser skattetallene ut for Einar Aas, mannen som inntil i fjor var Norges største private krafttrader.

Aas har i flere år toppet listene over nordmenn som har tjent mest, sist så sent som i 2016. Da tjente han 832,8 millioner kroner, som tilsvarte at han i gjennomsnitt tjente like over 95.000 kroner hver time døgnet rundt gjennom hele året.

Les også denne kommentaren av Terje Erikstad: Kollapsen til Einar Aas kan få globale konsekvenser dnPlus

Det var i september i 2018 at Einar Aas måtte kaste kortene etter at et veddemål i kraftmarkedet gikk fullstendig galt. Aas' veddemål på at nordiske og tyske kraftpriser skulle bli likere, gikk feil vei. Den voldsomme nedturen har fullstendig utradert inntektene hans fra månedene frem til september.

I noen måneder var det usikkerhet om Aas kom til å gå personlig konkurs, slik at en bostyrer måtte ta over alle hans eiendommer. Men i november 2018 ble det imidlertid klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene.

I sommer solgte Einar Aas landstedet Vragviga i Grimstad solgt for 32 millioner kroner. Pengene gikk rett til kreditorene.
I sommer solgte Einar Aas landstedet Vragviga i Grimstad solgt for 32 millioner kroner. Pengene gikk rett til kreditorene. (Foto: Inviso)
Krafttrader Einar Aas solgte leiligheten på Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo.
Krafttrader Einar Aas solgte leiligheten på Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo. (Foto: Oh Shots)
Les også denne kommentaren fra 2018: Sort svane felte krafttrader Einar Aas dnPlus

Siden den gang har han solgt unna blant annet penthouseleiligheten på Tjuvholmen i Oslo, landstedet i Vragvika og «Slotte»-hytta i Grimstad. Pengene har gått til Einar Aas' kreditorer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.