DNBs toppsjef Rune Bjerkes forventning til bankens meglerhus er et milliardresultat i kvartalet. Dette klarte meglerhuset såvidt i første kvartal, men gikk på en skivebom i andre kvartal.

De ferske resultatene for tredje kvartal viser at Ottar Ertzeid og hans DNB Markets er milevis unna å blidgjøre sjefen.

Resultat før skatt endte på 454 millioner kroner i kvartalet.

Lav aktivitet

I forbindelse med kvartalspresentasjonen for fjerde kvartal i fjor sa Rune Bjerke følgende:

– Ottar bommet på målet i fjerde kvartal med nesten 60 millioner kroner. Men for hele året er han godt innenfor. Så derfor: «You are fine».

Nå bommer Ertzeid med 546 millioner kroner.

I en melding skriver DNB at det var betydelig lavere aktivitet i kapitalmarkedene i kvartalet.

Så langt i år har meglerhuset tjent inn 2,2 milliarder kroner til DNB-konsernet før skatt. DNB Markets er en svært viktig pådriver for DNB-konsernets resultat og omsetning. I tredje kvartal utgjorde DNB Marktets sitt resultat 6,3 prosent av DNBs totale resultat som endte på 7,2 milliarder kroner.

Omsetningen til DNB Markets var i kvartalet 1,18 milliarder kroner.

«Ekstraordinært stille»

DNB Markets er ikke eneste meglerhus som er blitt svekket av lite aktivitet.

ABG Sundal Collier leverte i tredje kvartal nær en halvering av resultat før skatt sammenlignet med samme periode i fjor. Aktiviteten innen aksje- og obligasjonsutstedelser ble betegnet som «ekstraordinært stille».

– Det er ikke så lett å forklare hvorfor, men det henger sammen med at færre bedrifter har gått mot markedet. Jeg kan ikke peke på noe spesielt som har forårsaket dette. Det er tilfeldigheter, sa ABG-sjef Knut Brundtland til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner merket for livet
—Min frue er ikke veldig imponert over dette her, sier daglig leder Bjørn Gregersen i it-selskapet Ascan.
00:55
Publisert: