I desember ble det klart at humordronningen Elina Krantz (46) solgte livsverket Stand up Norge til den nordiske konsert- og underholdningsgiganten All Things Live for en ukjent sum.

Summen vil hun heller ikke nå ut med.

Men i årsregnskapet til Stand up Norge kommer det også frem at Krantz fikk med seg 26 millioner kroner i utbytte på toppen av salgssummen.

– Veldig fornøyd med det, skriver Krantz i en epost til DN.

Stand up Norge driver med booking og management av komikere, i tillegg til produksjon av forestillinger, show og fjernsynsprogrammer.

I stallen finner man en lang rekke av landets fremste komikere, som Dagfinn Lyngbø, Pernille Sørensen, Johan Golden, Kevin Vågenes, Sigrid Bonde Tusvik og Atle Antonsen.

Selskapet har de siste årene hatt en omsetning på over 100 millioner kroner, og fjoråret var intet unntak med 112,6 millioner i omsetning.

– Vi har hatt en økning på eventmarkedet med større og flere arrangementer på Latter. Dette i tillegg til en økning i antall gjester i Restauranten på Latter, gjør at servering på Latter har nådd nye høyder. I tillegg har vi produsert tv igjen og levert blant annet Latter Live Sesong 3 samt en del opptak av forestillinger til blant annet NRK1, skriver Krantz.

Reinvesterte

Krantz fortalte i desember at hun reinvesterte deler av pengene hun fikk for Stand up Norge og ble medeier i All Things Live. Samtidig skulle hun fortsette i Stand up Norge, hovedsakelig med å jobbe med komikere og produsere show. Hun varslet da at hun ville bruke de resterende pengene fra salget til å investere i eiendom.

All Things Live ble til i 2018 da det nederlandske oppkjøpsfondet Waterland kjøpte opp de norske konsertarrangørene i Atomic Soul-gruppen, i tillegg til fire danske og svenske underholdningsselskaper. Senere har det ekspandert videre til Finland.

Krantz legger til at samarbeidet med de nye eierne har fungert godt.

– Jeg syntes det er trygt og godt å være en del av noe større og jeg setter veldig pris på at jeg har sjefer og kolleger som jeg respekterer og inspireres av. At jeg skulle bli så glad over å få en sjef, er litt overraskende, sier hun.

– Også lurer jeg på hvor mange bonger jeg får på julebordet.

Krantz' humorimperium har uansett vært en gedigen suksess: Morselskapet Krantz Holding, der Elina Krantz er eneste aksjonær, hadde ved utgangen av 2018 en egenkapital på 72,6 millioner kroner. Tallene for 2019 er foreløpig ikke klare.

Venter kaoshøst

De gode Stand up Norge-resultatene for fjoråret blir nå overskygget av koronakrisen som preger 2020.

– Koronakrisen kom som et sjokk. Tidligere har min bransje vært lite påvirket av ulike finanskriser og så videre, men mot en pandemi kjempet vi forgjeves.

Elina Krantz forteller om det gøyeste i karrieren og gir et heftig gründertips
Humordronningen Elina Krantz (45) selger livsverket sitt for en hemmelig pris til All Things Live. Samtidig kjøper hun seg inn i underholdningsgiganten.
01:36
Publisert:

Krantz forteller at selskapet måtte stenge på dagen og permittere 80 prosent av staben da koronaviruset inntok Norge.

– Vi har avlyst nærmere 300 eventer og show, og vi vet fremdeles ikke hva vi skal gjøre til høsten. Hva er lov? Hvor mange show må vi avlyse? Hvor mange gjester må vi flytte? Vi snakker flere hundre show i hele Norge. Det kommer til å bli et kontrollert kaos vi aldri har opplevd maken til.

– Når det er sagt, jeg forstår at det ikke kommer fasit og at dette er delikat og vanskelig farvann. Jeg har full tillit til de retningslinjene myndighetene kommer med. Jeg håper bare de kommer snart, vi famler i blinde her.

Direktestrømming

Som plaster på såret skal selskapet ha holdt direktestrømming fra Latter og levert komikere på Zoom til bedrifter som ønsker en oppmuntring i hverdagen.

– Nå har vi heldigvis åpnet for 200 gjester på Latter igjen. Vi har tre innganger og fem utganger, så smittevern og avstand er lett å overholde. Det er fantastisk deilig å høre latteren runge på hovedscenen igjen. Det er jo der magien oppstår, i møte mellom scene og sal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.