Tesla-eier og aktiv tvitrer Elon Musk, tvitret fredag morgen at en økonomisk tilbakegangen faktisk er en god ting.

Musk, som ifølge Fox News tidligere har spådd økonomisk resesjon, kom med uttalelsen etter at en Twitter-bruker spurte om Musk fortsatt tror verden nærmer seg en resesjon.

– Det har regnet penger på idioter for lenge. Noen konkurser er nødt til å skje, svarte Musk som også mener at hjemmekontoret under pandemien har lurt folk til å tenke at man ikke trenger å jobbe hardt.

Den enkle definisjonen av en resesjon er to kvartaler på rad med nedgang i den økonomiske aktiviteten. Ifølge Musk er resesjonen «faktisk er en god ting» og en nødvendig oppvåkning etter det han mener har vært en slapp holdning under koronapandemien.

Verdiødeleggere må dø

På spørsmål fra en annen Twitter-bruker om hvor lenge en mulig resesjon vil kunne vare, svarte Musk at han venter en lengde på 12 til 18 måneder. Dette basert på tidligere erfaring.

– Selskaper som har en iboende negativ kontantstrøm (det vil si verdiødeleggere) må dø, slik at de slutter å forbruke ressurser, tvitret Musk.

Midt i snakket om en mulig resesjon, har Tesla-gründeren forsøkt å kjøpe opp sin elskede sosiale medier-plattform.

Det omstridte Twitter-oppkjøpet har ført til at Musk nå forplikter seg til å bruke 33,5 milliarder dollar i egenkapital for å finansiere oppkjøpet. Så langt har han lagt inn et bud på svimlende 44 milliarder dollar – tilsvarende 417,9 milliarder kroner.

Samtidig er han i samtaler med Twitter-gründer Jack Dorsey og andre, i håp om at de skal bidra med finansiering.

Frykt

Investorer verden over frykter at sentralbanken i USA er nødt til å stramme så kraftig inn, på kort tid, at den vil bremse den økonomiske aktiviteten og potensielt sende verdensøkonomien ut i en ny resesjon.

Onsdag kveld norsk tid ble referatet fra Feds forrige rentemøte lagt frem. Referatet indikerer at sentralbanken er klar til å fortsette med flere renteøkninger på 50 basispoeng av gangen.

I tillegg sa rentekomiteen at pengepolitikken kan måtte gå forbi «nøytral» inn i «restriktivt» terreng, for å bremse den økonomiske aktiviteten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.