Rettelse: I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at Musk fikk lønn fra Tesla for første gang. Dette er rettet til at han har fått første utbetaling fra bonusprogrammet sitt.

Torsdag kveld ble det kjent at Tesla utbetaler første del av grunnlegger og eier Elon Musk av bilprodusenten bonusprogram.

Musk har gjort det klart at han ikke ville hente ut lønn fra selskapet, men har et bonusprogram på 12 trinn med ulike kriterier for å få utbetalt penger. Det første var å holde markedsverdien på Tesla over 100 milliarder dollar en viss periode. De siste månedene har aksjekursen til selskapet hatt en forrykende vekst og passert milepælen.

CNBC skriver at opplysningene kommer i et brev fra Tesla til det amerikanske finanstilsynet SEC. Der står det at Musk får 1,7 millioner aksjer for prestasjonen. Dette tilsvarer rundt 775 millioner dollar eller 7,5 milliarder norske kroner, basert på dagens sluttkurs.

Kriteriet for å nå den siste delen av programmet er å bygge opp selskapet til en markedsverdi på 650 milliarder dollar.

Oljebyen gjør «ironisk» grep for å tiltrekke seg Tesla-fabrikk
Oljebyen Tulsa i finale med Austin om å tiltrekke seg Tesla-arbeidsplasser.
00:35
Publisert:

Business Insider skriver at hele bonusprogrammet er verdt 55 milliarder dollar, tilsvarende 537 milliarder norske kroner.

Elon Musk eide 18,5 prosent av Tesla ved utgangen av april. Da var aksjepostens hans verdt rundt 24 milliarder dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.