Bernie Sanders, som representerer Demokratene i den amerikanske kongressen, la ut en twittermelding lørdag, og har fått full effekt – i hvert fall oppmerksomhetsmessig.

I en fortsettelse av sin kamp for høyere skatter i USA, meldte han på sin twitterkonto:

– Vi må kunne kreve at de ekstremt rike betaler sin andel. Punktum.

Bernie Sanders sitter i senatet som representant for Demokratene. Her fra valgkampen i fjor.
Bernie Sanders sitter i senatet som representant for Demokratene. Her fra valgkampen i fjor. (Foto: Caitlin Ochs/Reuters/NTB)

Tesla-gründer – og en av verdens definitivt rikeste menn – Elon Musk må ha følt seg truffet.

– Jeg glemmer at du fortsatt er i live, skrev Musk tilbake søndag.

Tidligere denne høsten var han den første som passerte 300 milliarder dollar i formue på Bloombergs oversikt.

Og på samme måte som Sanders er aktiv på Twitter, er også Musk kjent for å komme med sine replikker. Etter en liten time fulgte han opp med følgende melding:

– Vil du at jeg skal selge flere aksjer, Bernie? Bare si det.

Trusselen kommer uken etter at Musk har lempet ut Tesla-aksjer for 7 milliarder dollar. Salget medførte at Tesla-aksjen falt 15 prosent gjennom uken, og omsettes nå for 1.033 dollar per aksje.

Musks nedsalg kom etter at han hadde meldt i fra på sin twitterkonto, men som Bloomberg minner om: Han har en rekke opsjoner som han må utløse innen august 2022.

Nedsalget gjør at han potensielt har sikret seg finansieringen før den investeringen må gjøres.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.