Internettselskapet Opera leverer et justert resultat, ebitda, på 17,6 millioner amerikanske dollar - en nedgang på 19 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport for fjerde kvartal 2016, lagt frem tirsdag.

I samme periode falt omsetningen med syv prosent fra året før, og endte på 143,9 millioner dollar.

Selskapet opplyser også at Petter Lade tiltrer stillingen som finansdirektør. Han kommer fra stillingen som investorkontakt i selskapet.

Skriver ned

Selskapet bokførte restruktureringskostnader på 19,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2016, hvorav 19 millioner dollar er nedskrivninger, primært relatert til selskapets mobilreklameeiendeler utenfor USA, skriver selskapet i kvartalsrapporten tirsdag.

Det skriver TDN Finans. 

«Nedskrivningene er primært en konsekvens av lavere vekstforventning i deler av mobilreklamevirksomheten utenfor USA, og en ventet nedgang i omsetning innen Apps & Games generert fra Opera Mobile Store (OMS)-plattformen», heter det i notene til rapporten.

Ser positive utsikter

Selskapet legger også frem sine utsikter for 2017 som helhet. Opera opplyser i rapporten at selskapet venter omsetning på mellom 550 og 650 millioner dollar, og et justert ebitda-resultat på 50-70 millioner dollar. Selskapet melder om et stadig sterkere marked for reklamer på nett som følge av økt mobilbruk verden over. 

Foreløpige tall i rapporten viser en omsetning på 537 millioner dollar for 2016 som helhet, og et justert ebitda-resultat på 49 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huawei P10 førsteinntrykk
Vi deler våre førsteinntrykk av Huaweis nye toppmodell.
02:20
Publisert: