Det skal ha bygget seg opp en isfront mellom de to milliardærkompisene Elon Musk og Sergey Brin. Førstnevnte er som kjent verdens rikeste person, og sjef for elbilselskapet Tesla, mens Brin grunnla Google sammen med Larry Page og er selv god for nesten 100 milliarder dollar.

Musk og Brin skal ha hatt et langt og nært vennskap, og Tesla-sjefen har tidligere uttalt at han «regelmessig og over flere år» jevnlig var på besøk hos Google-gründeren i Silicon Valley. Brin støttet også Tesla med kriselån under finanskrisen i 2008.

Nå befinner Musk seg imidlertid i sentrum av et pikant skilsmisseoppgjør mellom Brin og ekskona Nicole Shanahan, skriver Wall Street Journal.

10 mrd. kroner

Ifølge den amerikanske næringslivsavisen skal Musk nemlig ha hatt en «kort affære» med Shanahan i fjor, noe som førte til at Brin leverte inn skilsmissepapirer i januar i år. WSJ viser til kilder med kjennskap til saken, som sier at Musk og Shanahan møttes en gang tidlig i desember 2021, på Art Basel-arrangementet i Miami i Florida. Brin skal ha fått vite om hendelsen først flere uker i etterkant.

Nicole Shanahan og Sergey Brin.
Nicole Shanahan og Sergey Brin. (Foto: Josh Edelson/AFP/NTB)

Art Basel er en årlig festival som tiltrekker seg flere av verdens rikeste personer.

WSJ skriver videre at Musk og Brin så møttes på en fest tidligere i år, der Tesla-sjefen skal ha gått ned på kne for å be om unnskyldning og tilgivelse. Ifølge avisens kilder skal Brin ha anerkjent beklagelsen, men sagt at de to ikke snakker sammen jevnlig i dag.

Noen timer etter at Wall Street Journal publiserte saken, tok Musk til motmæle på Twitter.

«Dette er fullstendig bs (bullshit, journ.anm.). Sergey og jeg er venner, og vi var på en fest sammen i går! Jeg har kun møtt Nicole to ganger de siste tre årene, begge gangene med mange andre folk rundt. Ikke noe romantisk», heter det i meldingen.

Utover å nekte for den påståtte affæren, har Musk kommet med flere svar i den samme tråden. I én melding skriver han at «karakterdrapene har nådd nye høyder i år, og at samtlige artikler er oppspinn».

«Jeg jobber døgnet rundt, så det er ikke mye tid til andre ting. Ingen av de andre folkene involvert i disse påståtte feilstegene er blitt intervjuet», skriver han.

Brin og Shanahan befinner seg nå midt i det som lett kan beskrives som et heftig oppgjør.

Ifølge WSJ vil Shanahan ha en milliard dollar, tilsvarende om lag ti milliarder norske kroner, etter skilsmissen, og det er ennå ikke blitt enighet mellom partene.

Brin hevder at ekskona krever mye mer enn det ektepakten tilsier at hun skal få, mens Shanahan peker på at én milliard dollar utgjør forsvinnende lite av Google-gründerens estimerte formue på om lag 95 milliarder dollar. Hun sier også at ektepakten ble inngått mens hun var gravid, og at hun dermed undertegnet avtalen «under stress».

Brin og Shanahan var gift i fire år.

Ingen av partene besvarte Wall Street Journals henvendelser angående saken.

Privatlivsstorm

Ifølge Wall Street Journals opplysninger skal Brin de seneste månedene ha beordret sine finansielle rådgivere til å selge unna alt han har av personlige investeringer i Musks selskaper, uten at det blir opplyst hvor store disse investeringene er, eller om det faktisk er blitt solgt noe.

Nyheten om skilsmissedramaet kommer altså etter noen turbulente måneder for Musk.

Ikke bare har han fått massiv oppmerksomhet for å ville trekke seg fra milliardbudet på Twitter, men hans personlige liv har også havnet i søkelyset.

I slutten av mai omtalte Business Insider at en kabinansatt i SpaceX, Musks romfartsselskap, hevdet at Musk hadde blottet seg for henne, noe han selv har nektet for. Samme nettsted skrev senere at Musk fikk to barn sent i fjor, med en av direktørene i Neuralink, et annet selskap han var med på å etablere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.