Under Teslas investorkonferanse natt til torsdag, rettet toppsjef og grunnlegger Elon Musk kraftig skyts mot smitteverntiltakene som er blitt innført for å stoppe spredningen av koronaviruset.

I flere amerikanske delstater har myndighetene beordret innbyggerne til å bli hjemme. I Bay-området rundt tech-hovedstaden San Francisco har myndighetene beordret folk være hjemme frem til 31. mai. På investorkonferansen uttalte Musk at han var «litt bekymret» for at selskapet ikke kunne gjenoppta produksjonen på fabrikken i området.

Så startet utskjellingen:

– Utvidelsen av «bli hjemme»-ordren eller det jeg ærlig talt vil kalle tvangsfengsling av folk i deres hjem mot alle konstitusjonelle rettigheter. Det er min mening. Det bryter mot folkets frihet på måter som er grusomme, og feil, og ikke grunnen til at folk kom til USA og bygget dette landet.

Gi folk tilbake friheten

Han sa at det ville få store konsekvenser for både Tesla og mange andre selskaper.

– Mens Tesla vil ri gjennom stormen, er det mange små bedrifter som ikke vil det. Og alt det folk har jobbet for hele deres liv blir ødelagt.

Ordrene om at folk må bli hjemme har skapt store protester flere steder i USA, spesielt i delstaten Michigan. Musk uttrykte forståelse for at folk er sine.

– Hvis noen vil være i huset er det helt greit. De bør få lov til å forbli i huset og ikke bli tvunget til å forlate det. Men å si at de ikke får lov til å forlate huset og at de vil bli arrestert hvis de gjør det: Dette er fascisme. Dette er ikke demokratisk. Dette er ikke frihet. Gi folket tilbake deres frihet, sa han i investorsamtalen.

Leverte bedre enn ventet

I etterkant av samtalen har Musk fulgt opp med en rekke Twitter-meldinger, der han raser mot smitteverntiltakene.

– FREE AMERICA NOW, skriver Tesla-gründeren i en melding som er festet øverst på siden.

Tesla la frem kvartalstallene sine i forkant av investorsamtalen onsdag kveld. Selskapet overrasket investorene og leverte bedre tall enn ventet. I førhandelen stiger selskapet 8,18 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.