Fredag sa Tesla-sjef og verdens rikeste mann, Elon Musk, at elbilselskapet kan senke prisene på Tesla-biler dersom inflasjonen avtar.

Med over 100 millioner følgere er Elon Musk en av verdens mest populære twitter-brukere. I en fersk kommentar spør en av Musk-følgerne om han har noen planer for å senke prisene på Tesla-bilene etter at pandemien og verdikjedeproblemene er løst.

På spørsmålet svarte Musk:

«Hvis inflasjonen avtar, kan vi senke prisene på bilene».

Fire timer etter uttalelsen hadde Musk mottatt over 7000 likerklikk.

Advarer mot resesjon

Onsdag ettermiddag kom ferske tall fra U.S. Bureau of Labor Statistics, som viste at inflasjonen i juni endte på 9,1 prosent. Det er det høyeste nivået siden 1981.

Den kraftige økningen i inflasjonen det siste året, innebærer tøffe tider for selskaper som nå ønsker å redusere kostnadene.

I slutten av mai uttalte Musk i en tweet at resesjon «faktisk er en god ting». Få dager senere uttalte milliardæren i en epost til sine ansatte at han har en «veldig dårlig følelse» overfor økonomien, og at han ønsker å kutte ti prosent av Teslas arbeidsplasser.

29. juni ble det kjent at elbilgiganten stenger ned hele Tesla-kontoret i San Mateo i California. Dermed mister 200 personer arbeidsplassen.

Påvirker markedet

Da Musk klokken 10 New York-tid tvitret at prisene på bilene kunne senkes, steg Tesla-aksjen med fem dollar: Fra cirka 718 dollar til over 723 dollar.

Så falt aksjen tilbake igjen. Fredag kveld norsk tid ble aksjen omsatt for 720 dollar, opp 0,6 prosent fra dagen før.

Hvorvidt prishoppet har en sammenheng med Musks tweet, er uvisst. Men det er ikke til å stikke under stol at verdens rikeste mann har en enorm påvirkning på markedet. Enten det er gjennom Twitter-meldinger eller faktiske handlinger.

Mange aksjonærer har nok fortsatt sist mandag friskt i minnet. Da stupte Twitter-aksjen 11,3 prosent etter at Musk på tampen av forrige uke annonserte at han vil trekke seg fra kjøpsavtalen med Twitter. Stupet kunne likevel ikke måle seg med hoppet Twitter-aksjen gjorde 4. april i år, da det ble kjent at Musk ville kjøpe opp mikrobloggtjenesten. Samme dag skjøt aksjen opp 24 prosent.

Sammenlignet med den opprinnelige kjøpsavtalen på 44 milliarder dollar, falt Twitter-aksjen 167 milliarder kroner i verdi etter nyheten om Musks brudd med Twitter.

Også den såkalte memecoinen Dogecoin – en kryptovaluta uten noe annet formål enn humor, og som har fått en slags kultstatus blant kryptoentusiaster – har tjent godt på Musk-tweets. I midten av juni gjorde kryptovalutaen et byks etter at Musk tvitret at han «vil fortsette å støtte Dogecoin». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.