Det svenske eiendomsselskapet Balder eier mer enn én tredjedel av aksjene i norske Entra. Ved kjøp av mer enn én tredjedel av stemmene i et selskap notert på Oslo Børs, utløses en tilbudsplikt. Dette innebærer at kjøperen er pliktig til å gi de gjenværende aksjonærene i selskapet et tilbud om å kjøpe deres aksjer.

Styret i Entra har vurdert tilbudet fra Balder og gir ulike anbefalinger basert på hva slags type aksjonær man er, ifølge en børsmelding tirsdag morgen.

– Selv om tilbudet finansielt kunne ha vært mer attraktivt, anbefaler styret at aksjonærer som er opptatt av aksjenes likviditet og/eller visibilitet på fremtidig eierskap og selskapsstyring (inkludert utbyttepolitikk) aksepterer tilbudet. Alternativt anbefales det at aksjene selges i markedet dersom aksjekursen er høyere enn i tilbudet.

For aksjonærer med langsiktig fokus anbefales dermed ikke budet.

– For aksjonærer med fokus på Entras langsiktige verdiskapningspotensiale, og som legger mindre vekt på aksjenes fremtidige likviditet, selskapets eierskap og selskapsstyring, mener styret at tilbudet ikke er tilstrekkelig attraktivt til at styret kan gi en anbefaling om at tilbudet bør aksepteres.

Konklusjonen er enstemmig.

Foretrekker at Entra er børsnotert

Balder har siden slutten av fjoråret kjøpt aksjer i Entra. Da det svenske selskapet krysset fem prosent eierskap i Entra i fjor, sa Balder-sjef Erik Selin at det ikke hadde til hensikt å legge inn bud på hele det norske selskapet.

– Vi foretrekker at Entra fortsetter som et børsnotert selskap på Oslo Børs. Selskapet er godt forvaltet, har en fin eiendomsportefølje og god forvaltning som over tid vil skape verdi for selskapets interessenter. Vi ser på Entra som en god langsiktig investering og har ikke tenkt å legge inn bud på hele selskapet, sa Selin til TDN Direkt i desember i fjor.

Svensk budkrig

Tidligere i høst ble det kjent at det svenske eiendomsselskapet Castellum har kjøpt Folketrygdfondets aksjer i Entra. Etter transaksjonen eier også Castellum mer enn 30 prosent av aksjene i Entra.

Tidligere har det vært en intens budkrig mellom Castellum og et annet svensk eiendomsselskapet, SBB.

SBB valgte i juni å kaste sine resterende aksjer i det norske eiendomsselskapet. 14. juni kom meldingen om at SBB hadde solgt alle sine Entra-aksjer til nettopp Castellum.

De to svenske eiendomsselskapene Castellum og Balder er dermed Entras største aksjonærer.

DN presiserer: I første utgave av denne saken sto det at Entra-styret anbefaler aksjonærene å godkjenne budet. Det gjelder for aksjonærene opptatt av likviditet, mens styret anbefaler at aksjonærer opptatt av langsiktig verdiskapningspotensiale ikke godtar budet fra Balder.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.