Onsdag la eiendomsselskapet Entra frem resultatene for andre kvartal. Selskapet endte med et resultat før skatt på minus 413 millioner kroner. Til sammenligning hadde Entra et overskudd før skatt på over 1,1 milliarder kroner i samme kvartal året før.

Underskuddet skyldes i hovedsak en nedjustering av eiendomsinvesteringer på over en milliarder kroner.

I rapporten skriver Entra-styret at den geopolitiske usikkerheten og sanksjonene som har fulgt etter utbruddet av krigen i Ukraina har fyrt opp under allerede høy inflasjon, og har blant annet økt byggekostnadene. I tillegg opplever selskapet bemerkelsesverdig høyere lange renter, etter at sentralbankene har økt opp tempoet for å sette opp styringsrentene.

I andre kvartal hadde Entra en omsetning, som i hovedsak består av leieinntekter, på 723 millioner kroner, opp fra 539 millioner kroner i samme kvartal i 2021.

Totalt endte resultatet på minus 327 millioner kroner, ned fra 877 millioner kroner i overskudd i andre kvartal i fjor.

Hittil i år er likevel Entra langt foran fjoråret med et resultat før skatt på 3,2 milliarder kroner på årets første halvår. I fjor på samme tid var resultatet før skatt på rundt 2,4 milliarder kroner.

Entra er notert på Oslo Børs og har falt mer enn 30 prosent hittil i år på forventninger om at inflasjon og høyere renter vil ramme eiendomsselskapet. Entra er verdsatt til en markedsverdi på over 24 milliarder kroner.

Budkrig

Etter en intens budkrig som varte rundt et år, var det til slutt det svenske eiendomsselskapet Balder som gikk seirende ut og ble største aksjonær i Entra. Balder uttalte da at det hadde til intensjon å legge inn bud på hele det norske selskapet.

Men da Balder i november i fjor hadde sikret seg en tredjedel av alle aksjene i Entra, og en automatisk tilbudsplikt på de resterende aksjene i selskapet ble utløst, hadde stemningen snudd i Entra-styret.

Styret i Entra valgte å gi ulike anbefalinger til ulike aksjonærer. Aksjonærer som var opptatt av likviditet i aksjen ble anbefalt å selge, mens for aksjonærer med langsiktig horisont ble budet ikke anbefalt.

Ved fristen på det pliktige tilbudet hadde Balder oppnådd aksept for om lag 2,37 prosent av aksjekapitalen. Balder sitter i dag med 36,58 prosent av aksjene i Entra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.