Kjempefondet EQT har i lengre tid hintet om børsnotering. På toppen av selskapet sitter norske Christian Sinding som sjef. En børsnotering av selskapet kan bety mye for toppsjefen. En gjennomgåelse den svenske avisen Dagens Industri har gjort, viser at nordmannen eier rett i underkant av fire prosent. Avisen mener EQT kan verdsettes til rundt 70 milliarder svenske kroner. Det betyr at Sinding sitte på verdier til rundt 2,7 milliarder svenske kroner.

Enda en nordmenn kan også bli sittende på milliardverdier. Anders Misund er partner og norgessjef i EQT. Ifølge DI sitter han på verdier tilsvarende 1,4 milliarder forutsatt at selskapet verdsettes til 70 milliarder svenske kroner.

Totalt er det 17 eiere som har verdier til over en milliard kroner, ifølge avisen.

Anders Misund i EQT Oslo.
Anders Misund i EQT Oslo. (Foto: Elin Høyland)

EQT er verdens syvende største oppkjøpsfond, ifølge nettsiden Private Equity International. Det ble etablert i Sverige i 1994, men har vokst seg langt ut av Sverige og Norden. I dag har EQT hovedbase i Stockholm, mens en del av ledelsen sitter i Zürich i Sveits, der Sinding bor med sin familie.

Ifølge Financial Times forvalter EQT verdier for 40 milliarder euro, det vil si nærmere 400 milliarder kroner.

DN var kontakt med Sinding tidligere i juni. Da fortalte han at selskapet var i midt i en vurderingsprosess.

– Vi er midt i den prosessen der vi vurderer hva som er best for oss. Da tenker vi på hvordan EQT skal se ut om 10-20-30 år. Denne prosessen er vi nok ikke ferdig med før etter sommeren, sa Sinding til DN.

De to alternativene var enten børsnotering eller å finne internasjonale aktører som ønsker å ta eierandeler i det private markedet.

– Vi ønsker å fremtidssikre EQT og har endt opp med disse to alternativene. Vi ønsker å bygge vår egen balanse og fortsette å utvikle virksomheten vår gjennom å investere i innovasjon og geografisk ekspansjon, sa oppkjøpstoppen som understreket at beslutningen ikke var tatt.

Nå har imidlertid et pr-byrå som brukes til børsnoteringer blitt koblet på, skriver Dagens Industri. Det kan eventuelt bety mye for Sinding og Misund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.