Onsdag leverer det svenske oppkjøpsfondet EQT tall for andre halvår 2021, og det fondet kan vise til er intet mindre enn et historisk resultat.

Det justerte ebitda-resultatet var på 608 millioner euro, hvilket tilsvarer seks milliarder kroner. Dette er dobling fra samme periode i fjor da resultatet var på 305 millioner euro, i overkant av tre milliarder kroner. På forhånd hadde analytikerne, ifølge et estimat hentet fra TDN Infront, ventet 489 millioner euro.

Samtidig foreslår selskapet et utbytte på 2,8 svenske kroner, som tilsvarer 2,7 norske kroner. For den norske sjefen Christian Sinding betyr dette et utbytte på omtrent 80 millioner kroner. Også EQTs norske Norden-sjef og partner Anders Misund kan være fornøyd med et utbytte på omtrent 40 millioner kroner.

– Markedsforholdene var gunstige, men vi ser mulige tegn på et svakere makromiljø. Med bakgrunn i dette, leverte EQT det beste året i sin historie på nesten alle mål. Vår vekstreise er tydelig i tallene for hele året, så vel som i våre ambisjoner for fremtiden, skriver Sinding i rapporten.

Også fondets forvaltningsgebyrer kan vise til pene summer. Til sammen hadde EQT 547 millioner euro, rett i overkant av fem milliarder kroner – en økning fra 344 millioner kroner.

EQT er et av verdens største oppkjøpsfond, og er notert på den svenske børsen. Fondet er aksjonær i de norske selskapene Recover og Torghatten. Tidligere var EQT eier i robotlagerselskapet Autostore, men har senere solgt seg ut.

EQT har i dag eiendeler for nesten 700 milliarder kroner i 27 ulike fond.

I en separat melding tirsdag kveld, melder EQT at fondet vil hente inn om lag 20 milliarder euro til det nye fondet EQT X.

I desember kunne Dagens Industri melde at gigantfondet hadde fått det svenske Finanstilsynet, Finansinspektionen, på nakken på grunn av håndtering av innsidelister og informasjon til markedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.