En av Kinas rikeste familier overførte tirsdag 21,5 prosent av aksjene i legemiddelselskapet Sino Biopharmaceutical til Eric Tse. Aksjene som er verdt 3,8 milliarder dollar - eller rundt 35 milliarder kroner - sendte 24-åringen rett til topps på listen over unge rikinger under 30 år.

Transaksjonen ble gjort i Hongkong, og den unge arvingen slapp dermed unna både arveskatt og gavebeskatning.

Eric Tse tar samtidig som han blir storeier plass i ledelsen av farmasiselskapet. Den unge direktøren er født i Seattle i USA, gjennomførte grunnskolen i Beijing og Hongkong, før studier i USA. Han har også etablert en veldedighetsorganisasjon.

Han er også kjent for sine rike og berømte venner og bekjentskaper, som artisten Rihanna, fyrstinnen av Monaco, basketstjernen Yao Ming og diverse modeller.

Eiendomsoverføringen skal følge en trend der flere av Kinas rikeste magnater overfører verdier til neste generasjon.

Eric Tse og faren Tse Ping.
Eric Tse og faren Tse Ping. (Foto: Privat via Instagram)

Faren Tse Ping grunnla farmasiselskapet som familien fortsatt eier mesteparten av. Eric Tse er nå største eier med 21,5 prosent, mens faren og søsteren Theresa Tse eier 11 prosent hver og moren Cheng Cheung Ling har 4,6 prosent.

Familien har ifølge Bloomberg ikke villet kommentere saken.

Witzøe ned fra toppen

Den norske laksearvingen Gustav Magnar Witzøe fra Frøya på trøndelagskysten, har frem til sist uke toppet Forbes' rikingliste for de under 30. Han er god for rundt tre milliarder dollar etter at han arvet halvparten av pappas lakseselskap Salmar.

Gustav M. Witzøe.
Gustav M. Witzøe. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Witzøe har investert endel av arven i restaurant- og barlokaler på Solsiden i Trondheim, og i lokale teknologiselskaper. Rikdommen stammer fra faren Gustav Witzøe som var bilmekaniker, og som kjøpte et konkursbo i laksebransjen tidlig på 1990-tallet.

Tobakksarvingene, søstrene Katharina og Alexandra Andresen, figurerer også høyt på listen med 1,4 milliarder dollar hver.

De aller fleste av verdens unge rike er arvinger. Unntak er Snapchat-gründer Evan Spiegel (29) og mediepersonligheten og sminkegründeren Kylie Jenner (22), selv om sistnevnte må sies å ha fått endel drahjelp fra familien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.