Espen Westeren og det Øystein Stray Spetalen-kontrollerte Standard Drilling har inngått en avtale der Westeren skal jobbe tett med sjefen for investeringer i oljeserviceselskapet.

Det fremgår av en børsmelding fredag.

Westeren starter umiddelbart i sin nye jobb, mens Espen Fjermestad, som er ansatt som sjef for investeringer i Standard Drilling, starter i august.

Stray Spetalen kontrollerer om lag 26 prosent av Standard Drilling gjennom sitt Tycoon Industrier.

– Vi er fornøyde med å kunne annonsere samarbeidet med Westeren. Espen har bred erfaring fra vår bransje, og har sterke resultater å vise til, sier Standard-styreleder Martin Nes i meldingen.

Fredriksen og Kjos

Westeren har ledet og bygget opp det norsk-britiske hedgefondet Titan Opportunities i London, og har vært en av skipsreder John Fredriksens mest sentrale medarbeidere før forholdet mellom de to surnet.

Westeren har også vært porteføljeforvalter og analytiker i Bjørn Kjos' og Bjørn Kises HBK Investments og hos den britiske forvalteren Martin Currie Investments.

Westeren er utdannet ved det anerkjente Cambridge-universitetet i England.

I likhet med regnskapsmedarbeider Sophia Rønaas var Westeren tett på Fredriksen-systemet. Felles for de to er at begge måtte gå på dagen. For Westerens del startet det i 2010, da han ble ansatt som investeringsrådgiver i Frontline og et engasjement som porteføljeforvalter i Seatankers.

Konflikt med Fredriksen

DN har tidligere omtalt konflikten mellom Fredriksen og Westeren, som startet med at partene var uenige om Westeren skulle få motta sin opptjente bonus og endte i en voldgiftssak.

Konflikten eskalerte etter at Westeren snakket om forholdet mellom Fredriksen og hans tidligere forretningspartner Tor Olav Trøim med en DNB-megler. John Fredriksen-kontrollerte selskaper anmeldte Westeren for grov utroskap i 2017, og gikk til lagmannsretten for å få tilgang til Westerens meglersamtaler fra perioden han var ansatt hos Fredriksen.

Fredriksen har tidligere i denne prosessen anmeldt Westeren både til Økokrim og Oslo politidistrikt, uten at det endte med noe som helst. Anmeldelsen ble henlagt.

Westeren var uenig i å ha gjort noe klandreverdig. Han mente å ha krav på 25 millioner kroner i bonus da han måtte slutte, men det nektet Fredriksen å betale. Saken er nå avgjort i voldgiftsretten i London, og der Westeren vant frem. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.