I en melding torsdag skriver Danske Bank at de er i dialog med amerikanske myndigheter i forbindelse med hvitvaskingskandalen ved bankens filial i Estland.

Banken skriver eksplisitt at det amerikanske justisdepartementet har bedt om informasjon i tilknytning til en etterforskning som justisdepartementet har satt i gang mot Danske Banks estiske filial.

– Vi samarbeider med myndighetene som etterforsker oss som et resultat av saken. Det er for tidlig å spekulere i utfallet av etterforskningen, sier Danske Bank midlertidige konsernsjef Jesper Nielsen.

Kan koste dyrt

Den amerikanske storbanken Morgan Stanley har tidligere vært ute med en rapport hvor den skriver at Danske Bank kan få bøter på opptil 12,6 milliarder danske kroner. Morgan Stanley la særlig vekt på bøter fra USA.

Banken baserte sin vurdering på bøtene storbanken HSBC fikk da den måtte betale 12 milliarder danske kroner i forbindelse med hvitvasking for blant annet meksikanske narkotikakarteller. Vimpelcom betalte nærmere syv milliarder kroner da det i 2016 inngikk forlik med amerikanske og nederlandske myndigheter for brudd på amerikansk korrupsjonslovgivning.

Det har ikke noe å si at Danske Bank ikke har amerikansk banklisens eller at USA ikke står i spissen av etterforskningen av banken, ifølge analysen til Morgan Stanley.

Stopper tilbakekjøpsprogram

Danske Bank skriver også i en børsmelding at det danske finanstilsynet ber banken om å ha en kapitaldekning på minst 10 milliarder danske kroner. Danske Bank er enige i solvenskravet fra tilsynet og har som følge av det besluttet å stoppe det pågående tilbakekjøpsprogrammet av egne aksjer i 2018.

Aksjen faller 2,50 prosent på København-børsen. Hittil i år har aksjen falt over 30 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Bård Bjerkholt: -Nå står vi ved et veiskille. Hør hans klare oppfordring til finansministeren
01:14
Publisert: