En flymekaniker i Møre og Romsdal har tjent over 30 millioner kroner på kryptovaluta i 2017, skriver NRK.

Marius Kjærstad står oppført i skattelistene med en skattbar formue på 49 millioner kroner i fjor der mesteparten kommer fra handel i ethereum, som er en kryptovaluta. I likhet med bitcoin brukes ethereum som et digitalt betalingsmiddel.

Ethereum-pirat

NRK har ikke klart å få tak i Kjærstad, men på Twitter skriver flymekanikeren at han er en «ethereum pirate sailing the hight seas». DN oppnådde heller ikke kontakt med ham fredag. Ifølge Namdalsavisa har mannen bekreftet at mesteparten av inntekten kommer fra ethereum.

– Dette er mye penger, selv om det nok er de som har tjent mer på bitcoin, sier Torbjørn Bull Jenssen, administrerende direktør i Arcane Crypto og ekspert på kryptovaluta til NRK.

Ethereum er en av de største kryptovalutaene, og har lenge vært en konkurrent til bitcoin. I likhet med bitcoin nådde ethereum et høydepunkt på vinteren 2017–2018 da en ethereum kostet 1383 dollar. Etter det store fallet i kryptovaluta tidligere i år har valutaen stabilisert seg på omkring 210 dollar.

Ifølge tall fra Skatteetaten DN omtalte tidligere i høst rapporterte 8000 nordmenn i fjor inn formue og gevinster de har anskaffet seg gjennom å investere i digitale valutaer som bitcoin og ethereum. Men mørketallene er store, for Skatteetaten har nemlig indikasjoner på at minst 30.000 har kryptoformue. Det vil si at minst 22.000 har unnlatt å rapportere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du cv: Dette bør du ha med og dette bør du absolutt ikke ha med
To eksperter forklarer.
02:48
Publisert: