NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv, økte omsetningen med fire prosent i fjerde kvartal 2017, til 349 millioner kroner. For hele året endte omsetningen på 1314 millioner kroner, ned én prosent fra året før.

Annonseinntektene til avisene har vært i fall, og dette rammer også NHST. Men fallet på fem prosent i fjerde kvartal er mindre enn før, noe som ifølge kvartalsrapporten skyldes oppstart av innholdsmarkedsføring.

Abonnementsinntektene var opp to prosent, akkurat nok til å gi konsernets nyhetspublikasjoner en liten vekst i omsetningen, etter to kvartaler med fall.

Driftsresultatet for hele konsernet er ned fra 10 til 5,8 millioner kroner i kvartalet, men økte 22 prosent til 33,2 millioner for hele året.

Vokser kraftig

Den klare vekstvinneren i konsernet er Mynewsdesk, som leverer en arbeidsplattform for pr- og kommunikasjonsfunksjoner. De vokste 27 prosent i fjerde kvartal til 66 millioner kroner, og leverte et driftsresultat på fem millioner kroner, en klar bedring fra året før.

Nautisk forlag hadde et underskudd på ti millioner kroner i kvartalet, etter restruktureringskostnader på fem millioner kroner. Selskapet har økt andelen digitale produkter fra 26 til 33 prosent på et år, men markedet beskrives som utfordrende.

Sluttet

Konsernsjef Gunnar Bjørkavaag sluttet som konsernleder 1. februar etter 18 år ved roret. Selskapet leter etter en erstatter.(Vilkår)