Finanstilsynet har sendt tilrådning til Finansdepartementet om at det gis tillatelse på enkelte vilkår til sammenslåing av Vipps, BankID og Bankaxept, heter det i en melding mandag ettermiddag.

Det er Finansdepartementet som skal fatte endelig vedtak.

– Finanstilsynet mener at sammenslåingen fremstår som rasjonell på bakgrunn av forventet konkurransebildet for mobilbetaling, og da spesielt konkurransen som ventes fra globale aktører, heter det i brevet fra tilsynet til departementet.

– Veldig glade

Fusjonen av Vipps med teknologiselskapene Bankaxept og BankID ble i slutten av april godkjent av Konkurransetilsynet. DN har tidligere skrevet at det var størst spenning i bankmiljøet knyttet til Konkurransetilsynets vedtak.

– Vi er veldig glade for at Finanstilsynet har gitt en positiv tilråding til Finansdepartementet, og vilkårene de legger til grunn er både hensiktsmessige og rimelige, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en melding mandag.

Samler teknologi

Før sommeren kan «nye» Vipps være samlet under ett tak og en del av planen handler om å møte konkurransen fra store aktører i utlandet så tidlig som mulig.

Én grunn til sammenslåing av Vipps, Bankaxept og BankID er nettopp å samle teknologien som trengs for en rask og best mulig tjeneste for blant annet mobilbetaling.

– Rask behandlingstid er viktig for at vi skal være i stand til å møte en enda sterkere konkurransesituasjon og skape en sterk, nasjonal aktør innen betaling og identifisering. Vi håper at Finansdepartementet treffer en avgjørelse som er i tråd med innstillingen fra Finanstilsynet så fort som mulig, sier Garborg i mandagens melding. (Vilkår)

Her kjører DN Jaguar I-Pace
Jaguars første elbil er ikke bare en elegant bil, den byr også på allsidige egenskaper.
01:49
Publisert: