Investeringsselskapet Dagsander Invest as fikk i 2017 et resultat før skatt på minus 25 millioner kroner. Hovedårsaken til det negative resultatet skyldes nedskrivninger av finansielle eiendeler på 24,6 millioner kroner.

Høili henviser til sin revisor for kommentarer, men revisoren ønsker ikke å kommentere årsregnskapet.

Han eier i hovedsak et eiendomsselskap, et holdingselskap og en bilforretning. I fjor var det bare holdingselskapet Dag holding, et heleid selskap av Høili, som hadde et positivt resultat.

Skøyen, Norge, 21.03.2013, TIL FEATURE OM BILSALG Dag Høili i sin Bentley Continental GT. Foto: Per Thrana
Skøyen, Norge, 21.03.2013, TIL FEATURE OM BILSALG Dag Høili i sin Bentley Continental GT. Foto: Per Thrana (Foto: Per Thrana)

I flere år har Høili prøvd å selge sine eiendommer på Nesøya og i Lillesand. Eiendommene har lenge vært blant Norges dyreste. Høili skriver i en tekstmelding til DN at han ønsker å kvitte seg med eiendommer for å kunne reise mer og investere i en ny båt. Han sender også bilde av sin nye Princess open 50.

Blant sine investeringer finner man også appen The Moon. Det er en app hvor man kan besøke et virtuelt kjøpesenter. Heller ikke denne har gått med overskudd, dette ble omtalt i DN i juni.

Går i minus på eiendom

Høili selger nå tre eiendommer. En på Nesøya, en i Blindleia på Sørlandet og en i Marbella i Spania. Begge eiendommene i Norge har vært ute til salg i flere år og blitt satt ned med mange millioner.

– Vi har hatt to interesserte på vår eiendom i Marbella og to på våre eiendommer i Norge, skriver Høili i en tekstmelding.

Eiendomsselskapet d.a.h eiendom hadde en nedskriving på 13,1 millioner kroner i regnskapet til Dagsander og hadde selv en nedskriving på sin investering i det spanske eiendomsselskapet, Camojan Cuatro 1342, på 5 millioner kroner.

Samlet hadde selskapet et negativt resultat på 6,3 millioner kroner, mot et positivt resultat i 2016 på 7,9 millioner kroner. Overskuddet kom som følge av en reversering av tidligere nedskriving. Dette var det eneste året hvor selskapet har gått med overskudd siden oppstart i 2004.

Eiendommen på Nesøya ble opprinnelig lagt ut for 66 millioner kroner, den ligger nå ute for 50 millioner kroner. Luksus-hytten i Blindleia ble lagt ut for 44 millioner kroner og er nå priset til 30 millioner kroner.

Totalt har Høili tapt 36,8 millioner kroner på sin bilforretning, Limited Supercars and Yachts. Bare i 2014 og 2008 har selskapet hatt overskudd.

I fjor ble selskapet nedskrevet til en verdi på null kroner. Selskapet har ingen ansatte og fokuserer seg inn på salg av luksusbiler og båter.

Gikk i pluss på aksjer

Gjennom sitt holdingselskap, Dag Holding as, hadde Høili et resultat på nesten 5 millioner kroner. Ved utgangen av 2017 var Høili registrert med eierandel i to selskaper: Dune holding og Tide forsikring. Dune har ingen registrerte eierandeler i andre selskaper, men er lokalisert i Fredrikstad, hjembyen til Høili. Tide forsikring er en forsikringsbank.(Vilkår)