Lavpriskjeden Europris hadde inntekter på 1,84 milliarder kroner, og leverte et resultat før skatt på 286 millioner kroner i fjerde kvartal. Dermed slo selskapets analytikernes forventninger. Det var på forhånd ventet en omsetning på 1,7 milliarder og et resultat før skatt på 260 millioner, ifølge Bloomberg.

I sin kvartalsrapport skriver Europris at salgsvolumet i kvartalet var så stort at selskapet pådro sag ekstrakostnader knyttet til logistikken.

– De store volumene i kvartalet resulterte i kapasitetsutfordringer og la press på ekstra driftsutgifter ved sentrallageret. En høy fyllingsrate ved varehuset førte til en økning av tredjepartshåndtering og ekstra leie av containere for rundt åtte millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Det høye salget i kvartalet var ifølge Europris hjulpet av godt forberedte salgskampanjer for «black friday» og jul. Fjerde kvartal utgjør Europris viktigste salgssesong.

Lavere marginer

Europris skriver at kjeden har økt kontrollen med vareplassering i butikkene, og har økt varelagrene for å unngå at kampanjevarer blir utsolgt. Disse to tiltakene skal ha bidratt til det gode resultatet i fjerde kvartal.

– Europris sementerte sin posisjon som «mester av sesonger» i det viktige fjerde kvartal med vekst i detaljhandelssalg på 10,1 prosent. Salgskampanjene for Black Friday og julesesongen var godt forberedt og vellykket gjennomført, skriver selskapet i en børsmelding.

Europris skriver videre at marginene ble påvirket av en bevisst økning i andelen salgskampanjer. Bruttomarginen endte på 43,4 prosent i fjerde kvartal, ned fra 44 prosent i samme kvartal i fjor.

I tredje kvartal hadde Europris en omsetning på 1,35 milliarder kroner og leverte et resultat før skatt på 78,9 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette vil Nasdaq-sjefen gjøre med bygningen om de får kjøpe Oslo Børs
01:16
Publisert: